Проблем със стартиране на двигателя при високи температури на Seat Ibiza 1,6

19 август 2019, 7:00

AUTODOCTA

Една история от този месец, със Seat Ibiza 1,6, която изпитва затруднения при стартиране при висока температура на околния въздух

Въпрос:

В сервиза постъпи Seat Ibiza 1,6, модел 2009  с периодичен проблем при стартиране при високи температури на околния въздух. Извършихме няколко проверки на стартерната верига и сензора на коляновия вал, които са наред. Можете ли да помогнете?

РЕШЕНИЕ:

Да, ние сме наясно с този тип повреда при моделите Seat Ibiza с кода на двигателя BTS. Неизправността се дължи на незадоволителен дизайн на изпускателния клапан на системата за контрол на изпаренията на бензин в горивната система на автомобила (EVAP). Тази повреда е свързана само с клапани EVAP, направени от Valeo. Проверете производствения номер на клапана за прочистване EVAP (фиг. 1.1). Ако последната цифра от производствения номер е 8 или 9, тогава поставете нов клапан за прочистване на резервоара EVAP (Фиг. 1.2). Стартирайте двигателя при високи температури на околния въздух, за да гарантирате отстраняване на неизправността.

Източник: Autodata

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!