Continental за по-интелигентни и по-безопасни градове в CES 2019

28 декември 2018, 13:00

Демонстриране на интелигентно кръстовище в реалния свят в Walnut Creek, Калифорния

Разкрива широко порт фолио за интелигентни градове, включително управление на движението, автономен градски транспорт, интелигентна улична лампа и интелигентни уреди

Днес половината от населението на света живее в градовете; за три десетилетия този брой ще нарасне с още 2,5 милиарда, добавяйки повече превозни средства към вече пренаселените пътища. Тъй като повече градове се приближават до критична точка на населението, цифровизацията ще доведе до преминаване към нова екосистема за мобилност. На CES 2019 Continental ще демонстрира своите решения и ключови технологии за бъдещите градове по темата “Мобилност на вашите услуги. Свобода да живееш.”

“Интелигентната мобилност е основен стълб на интелигентния град. Броят на свързаните устройства надхвърля днешното население на света, улеснявайки обмена на информация в реално време между превозните средства, инфраструктурата и хората. На CES 2019 Continental ще демонстрира решения, които подпомагат проучването в областта на мобилността, облекчават задръстванията по пътищата и намаляват авариите и замърсяването, като се справят с най-критичните предизвикателства на градската мобилност “, каза Хелмут Мачи, член на изпълнителен съвет на Continental.

Интелигентната пресечка във Walnut Creek, Калифорния

Continental ще представи първия си пълен интелигентен пилотен проект, който работи в сърцето на Walnut Creek, Калифорния. Триизмерният изглед на пресечната точка, ще позволи на посетителите да видят потоци данни от трафика в кръстопътя и да разговарят с експертите за подобренията, които интелигентните кръстовища могат да допринесат в градовете. Първоначално въведена като концепция на CES 2018, интелигентното кръстовище на Continental е истинско решение от край до край, включващо комплект сензори, мощни алгоритми за генериране на всеобхватен екологичен модел и специално предназначена комуникация за къси разстояния (DSRC) обменяща ценна информация между кръстовището и свързаните с него превозни средства.

Решението позволява да се предупреждава идващ шофьор за кръстосване с маршрута на пешеходец извън зрителната линия на водача. Неговите данни могат да се използват и за управление на промените в сигнала на светофара, рационализиране на трафика и намаляване на емисиите и времето на празен ход на кръстовищата. Концепцията е неразделна част от защитата на уязвимите участници в движението по пътищата като пешеходци и велосипедисти и подкрепя шофьорите в сложни сценарии за пресичане на кръстопът, като предотвратява завиващия наляво автомобил да се превърне в тапа за трафика. Той може също така да информира шофьорите, завиващи вдясно за трафика, който се приближава отляво.

Освен това интелигентното кръстовище на Continental позволява събирането на информация и статистически данни от кръстовища – често задръстени зони с висока честота на натоварване – които могат да се използват за подобряване на трафика, безопасността и околната среда.

“Както Continental, Walnut Creek дава предимство на безопасността, ефективността и достъпността за своите участници в движението. Градът има голям автомобилен и пешеходен трафик и дългогодишен фокус върху транспортните иновации, създавайки перфектна среда за пилотиране на нашата технология Intelligent Intersection “, каза Джереми МакКлайн, директор Системи и технологии в Continental.

Управление на градския транспорт  за споделена мобилност

Споделянето на автомобили се очаква да преживее устойчив растеж в обозримо бъдеще. В интелигентните градове споделянето на електрически автомобили е особено привлекателна възможност за намаляване на шума и замърсяването на околната среда. Освен това тя предлага алтернатива на индивидуалната собственост на автомобили, намаляване на броя на автомобилите, задръствания и необходимостта от паркоместа в градовете. Решението City Fleet Management предоставя на потребителите лесен достъп до споделените електрически автомобили, оптимизира управлението на транспорта и предлага отлична използваемост за крайните клиенти.

Интелигентната улична лампа е също ценен източник на данни за бъдещите интелигентни градове. Съчетавайки интелигентното кръстовище и интелигентната улична лампа, Continental може да увеличи безопасността, като открие критични ситуации и прехвърли тази информация чрез V2X комуникация към свързани автомобили. Освен това, чрез идентифициране на свободно място за паркиране, решението може да намали задръстванията и да подобри общия трафик. И накрая, чрез измерване на нивата на замърсяване като шума и качеството на въздуха, новото портфолио на интелигентната улична лампа на Continental може да подобри качеството на живот в утрешните градове.

Източник: continental

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!