Bosch предвижда производството на автомобили да падне с 5% през 2019 г.

24 август 2019, 9:00

Робърт Бош преразгледа прогнозата си за световното производство на автомобили, очаквайки спад от 5 процента през тази година, по-голям от по-ранна прогноза за спад от 3 процента, каза главният финансов директор на компанията пред германски вестник.

В резултат Bosch няма да може да постигне печалба преди лихви и данъчно облагане от 7 процента, както миналата година, заяви Стефан Асенкершбаумер пред Boersen – Zeitung. 

Компанията прогнозира ръст на приходите и марж на EBIT от 6 процента до 7 процента за тази година.

“Няма да можем да повторим високия марж от миналата година предвид развитието на приходите”, каза Асенкершбаумер и добави, че вярва, че автомобилното производство ще бъде в застой през следващите три години.

До 2025 г. Bosch очаква да генерира 5 милиарда евро (5,6 милиарда долара) приходи от електрически автомобили поради стабилния растеж в сегмента, особено в Китай, каза той.

Bosch вече е доставил компоненти за повече от 1 милион електрически превозни средства и очаква приходите да растат, тъй като е разработил силови двигатели за 50 платформи на превозни средства за различни производители, каза изпълнителният директор на вестника.

Bosch се нарежда №1 в списъка на Automotive News Europe на 100-те най-добри доставчици в световен мащаб, като продажбите за автомобилопроизводителите в световен мащаб са 49,5 милиарда долара през 2018 г.

Източник: Automotive News Europe

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!