Хидравлични акумулатори – какво представляват и как работят

27 август 2019, 6:00

Хидравличния акумулатор е съд под налягане, който изпълнява много задачи в хидравлична система. Те се използват за поддържане на налягане, съхраняване и възстановяване на енергия, намаляване на пиковете на налягането, в окачването на шасито за амортизация на ударите, вибрациите и пулсациите.

Използвайки газ под налягане, акумулаторите съхраняват обем течност, която може да бъде подадена отново в хидравличната система, когато е необходимо. С повишаване на налягането в хидравличната система, хидравличният акумулатор събира течността под налягане. В резултат – газът се компресира. Ако налягането падне, сгъстеният газ се разширява отново и принуждава съхраняваната течност да се върне в хидравличната система.

Предимства:
  • Енергийна ефективност
  • Висока надеждност на работа и дълъг експлоатационен живот
  • Бързи реакции в хидравлични вериги
  • Пълен набор от хидравлични акумулатори обслужват един източник
  • Акумулатори с вътрешно уплътняване и реакция на диафрагмата, които са оптимизирани за конкретното приложение
  • Независим производител на компоненти

Диафрагмени акумулатори

Проектирани за най-предизвикателните приложения, които изискват леки и високоякостни характеристики, диафрагмените акумулатори се предлагат от различни материали, видове уплътнения и конфигурации. Мембранните акумулатори предлагат изключителна функционална надеждност и издръжливост и разширяват многостранни области на приложение с работно налягане до 350 bar.

Freudenberg отговаря на предизвикателствата на различните приложения, като предоставя акумулатори, които покриват широки температурни диапазони и осигуряват по-дълъг експлоатационен живот.

Заварените мембранни акумулатори се предлагат във версии с налягане до 350 бара.

Мембранните акумулатори са с леко тегло, изработени с алуминиеви корпуси и са проектирани с изцяло нова и иновативна концепция за сглобяване, използвайки електромагнитна импулсна технология. Значително намаленото тегло отваря нови възможности за различни приложения.

Бутални акумулатори

Голямото разнообразие и гъвкавост на буталните акумулатори позволява използването им в над 90% от всички потенциални приложения. Доказаната издръжливост и производителност предоставят решение с изключително дълъг експлоатационен живот.

От обеми от няколко кубически инча до високи налягания и обеми, хидропневматичният бутален акумулатор може да отговори на разнообразните нужди на индустрията със стандартни или персонализирани конструкции, изчерпателен избор на газови и флуидни връзки и широка гама материали за уплътнения и конфигурации.

Буталните акумулатори с намалено тегло се правят с пластмасово бутало, изработено от високоякостен термореактивен композитен материал. Специално разработеното пластмасово бутало притежава същата висока издръжливост на налягане като стоманеното бутало.

Камерни акумулатори

Изработени от високоякостни, безшевни, стоманени корпуси, камерните акумулатори осигуряват бърза реакция за нуждите на хидравличната система, като в същото време се борят с екстремното налягане. Използвани за голямо разнообразие от приложения, камерните акумулатори покриват широки температурни диапазони и осигуряват по-дълъг експлоатационен живот. Наличен в различни индустриални стандартни мощности и налягания, камерния акумулатор превъзхожда в усвояването на системните удари и пулсации, особено при високочестотната / ниската модулация.

Източник: FST

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!