Неправилното монтиране на закрепващата скоба може да съкрати живота на каталитичния преобразувател

28 август 2019, 13:00

Проблемът касае превозни средства оборудвани с Walker Ultra номер 16581:

  • 2012 – 2015 Chevrolet Captiva Sport 2.4L
  • 2010 – 2014 Chevrolet Equinox 2.4L
  • 2010 – 2014 GMC Terrain 2.4L

Каталитичен преобразувател Walker® Ultra® с директен монтаж, номер 16581 се монтира на специфични GM автомобили, които използват уникална опорна конзола на катализатора, закрепена с един болт, и разделител, проектирана да се побере в канал в блока на двигателя.

Каналът може лесно да се пропусне и механиците, които не са запознати с тази функция, може да се затруднят с правилното подравняване на скобата, което води до неправилен монтаж или дори решение изобщо да не инсталирате отново скобата. И двата случая, описани по-горе, могат да имат отрицателно въздействие върху дълготрайността и продължителността на експлоатационния живот на каталитичния конвертор.

При правилно монтиране ръба за локализиране на опорната конзола трябва да се побере в канала в блока на двигателя (на снимката по-горе, вляво).

Механиците, които инсталират Walker Ultra преобразувател номер 16581, трябва да гарантират, че оригиналната опорна скоба е инсталирана на правилното място за монтаж. Когато се подравнят правилно, монтажният отвор на опорната конзола ще се изравни с отвора на ухото на куката на преобразувателя, което ще позволи с монтирането на болтовете да закрепят двата компонента заедно.

Източник: Walker

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!