VW ще разкрие ново лого на изложението във Франкфурт

2 септември 2019, 13:00

VW визуализира новото лого вдясно в рекламната си кампания “Hello Light”.

Volkswagen планира да използва автосалона във Франкфурт, за да представи официално новото лого, което вече го е направил на тествани прототипи. VW също започна да използва логото в рекламната си кампания Hello Light, но дизайнът ще изглежда малко по-различен при самите автомобили, защото черният фон няма да има плосък, матов завършек. Вместо това черният фон ще има остъклено, отразяващо покритие. Новото, по-двуизмерно лого ще замени това, което беше представено през 2000 г., което имаше триизмерна повърхност и беше осветено от горната лява четвърт, тъй като тогава този вид беше на мода. Новото лого е най-близко до следвоенната версия – най-голямата разлика ще бъде по-дебелия външен пръстен.

Първоначално търговската марка на VW ще бъде променена в Европа, последванa от Китай през октомври, заяви VW. След това преминаването ще бъде осъществено поетапно в Северна и Южна Америка, както и в останалия свят от началото на 2020 г.

Новото лого е проектирано с оглед на дигиталния свят, следователно с двуизмерен външен вид, но може да се почувства ретро от някои, с по-тънките, двуизмерни букви, придаващи винтидж усещане. Само с два основни цвята, новото лого изглежда по-строго, като се имат предвид различните нюанси на синьото, които изписваше предишното лого. Разбира се, емблемата, която се монтира на автомобила, и логото, което излиза на дилърски знаци и други артикули, са различни неща: дилърите на VW използват триизмерния син дизайн, докато превозните средства са запазили хромирани букви с черен фон.

Осмото поколение Golf ще бъде първото произведено превозно средство с новото лого. Въпреки че тази промяна вероятно ще остане незабелязана от мнозинството от собствениците на автомобили, които не са собственици на VW – това не е трансформационна промяна. По-голямата визуална промяна може да настъпи с официалния дебют на електрическата марка ID на VW. VW ще представи хечбекът с батерия ID3 във Франкфурт. Той ще бъде продаван в Европа в началото на следващата година. Електрическата гама на ID може да носи осветена версия на новата емблема.

Източник: Automotive News Europe

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!