Continental представя високоефективна платформа за кабината на автомобила на утрешния ден

10 септември 2019, 6:00

  • Интегрирана вътрешна платформа: изключителен потребителски опит на свързаната и автоматизирана мобилност на бъдещето за водача и пътника
  • Основен момент в E / E архитектурата: платформата осигурява изчислителната мощност за всички приложения и услуги в пилотската кабина
  • Въпреки сложните изисквания, софтуерната разработка на Continental гарантира качество, бързина и ефективност в развитието

На международното автомобилно изложение във Франкфурт IAA 2019 (12 до 22 септември) Continental ще представи последната версия на своята интегрирана вътрешна платформа (IIP). Като високоефективен компютър, това цялостно решение за софтуер и хардуер предоставя основата за взаимодействие между хора и превозни средства в утрешния ден. В своя демонстратор на пилотската кабина технологичната компания ще покаже как IIP комбинира различни дисплеи, като например таблото с инструменти и дисплей на централната конзола, с услуги, базирани в Интернет, за да образуват цялостно решение. IIP е крайъгълен камък в революцията в архитектурата E / E, която вижда електрониката в автомобила да се отдалечава от много отделни устройства за управление към няколко високопроизводителни компютъра.

Интегрираната вътрешна платформа е основата за бъдещото взаимодействие между човек и машина: в зависимост от режима на шофиране, той превръща пилотската кабина в информационен център или подвижен хол с големи дисплеи.

Continental използва решения за виртуализация за IIP архитектурата, които позволяват едновременно на един компютър да работят няколко операционни системи с различни изисквания за сигурност. Операционните системи като QNX, Integrity, Linux и Android Automotive могат да идват както от доставчици с отворен код, така и от трети страни. Необходимият софтуер е интегриран и тестван в силно автоматизираното и гъвкаво подразделение за софтуер на Continental. От своя страна Agile Campus на компанията Wetzlar, също е съкратил циклите на развитие, като промени съществено процесите и гарантира ефективно сътрудничество.

В ръчен режим на водача се показва важна информация за шофиране, докато пътникът, например, може да се наслаждава на филм.

„Кабината на утрешния ден представлява две основни предизвикателства за нашето развитие. Първо, непрекъснато се разделя софтуер и хардуер, заедно с многобройните възможности за различни софтуери с отворен код, а оттам и за нови бизнес модели. Второ, прилагането на процеси, които ни позволяват да посрещнем тези нови изисквания бързо, ефективно и с високо ниво на оперативна сигурност, също се оказва предизвикателство “, обяснява д-р Карстен Михелс, ръководител на отдела за системи и технологии на Continental.

IIP поддържа широк спектър от продукти и е мащабируем, като използва различни хардуерни концепции. „За да се справим с предизвикателствата на системната интеграция, ние променяме културата в Continental, за да се съсредоточим върху гъвкавата работа. Ускорихме тази промяна с нашия Agile Campus на Wetzlar. Това включва високо ниво на автоматизация на непрекъснатите тестови съчетания и комбинация от строги и прозрачни показатели за качество. Фокусът на нашето развитие е върху качеството “, казва Мишелс.

Интегрирана вътрешна платформа: технология за пилота на утрешния ден

В автоматизирания режим на шофиране дисплеите преминават в пълен размер. Сега IIP позволява на пътниците да се потопят изцяло в своя цифров офис или развлекателна среда.

Изложението IIP в IAA ще включва дисплеи, свързани по цялата ширина на пилотската кабина под стъклена повърхност, подчертавайки броя на функциите, които напълно свързаните превозни средства трябва да могат да овладеят едновременно. Цифровият дисплей на водача например ще показва изгледа на огледалото за обратно виждане в допълнение към традиционните показания. Освен това водачът може да използва жестове за извличане на съдържание като навигационни карти с висока разделителна способност от дисплея на пътниците. Ако шофьорът след това премине в автоматичен режим на шофиране, се показва пълният дисплей, включващ всички базирани в Интернет услуги и приложения, които иначе са достъпни само от страната на пътниците. IIP е в състояние да контролира множество дисплеи в пилотската кабина. За да направите това, платформата трябва да може да стартира както приложения с високо ниво на цялостна безопасност на автомобила, така и тези, които са възможно най-отворени (например базирани на Android) от най-различни източници. По време на ръчно шофиране пътникът разполага с целия спектър от познати цифрови услуги, включително общи приложения за офиса.

Пълна промяна в културата: пъргава работа в софтуерното подразделение

Около 20 екипа на Continental на четири места в Европа и Азия участват в гъвкавата разработка на софтуера IIP, като се провеждат 70 000 автоматизирани тестове и 250 софтуерни бази, създадени и автоматично документирани всяка седмица.

В допълнение прозрачните показатели гарантират, че качеството на софтуера може да бъде измерено в реално време до нивото на самия изходен код. „Цялата информация, свързана с качеството, е достъпна на живо на екипите на Scrum и вътрешни и външни заинтересовани страни, за да инициират решения на проблемите“, добавя Уолтър. „С този пъргав и автоматизиран подход софтуерът постига високо ниво на зрялост още в началото, което ни позволява да ускорим развитието и пускането на пазара.“

Източник: Continental

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!