Технически подобрен тестер за превозни средства Bosch FSA 740 и тестер за емисии BEA 950

12 септември 2019, 6:00

FSA 740 вече с опция за измерване на 48-волтови системи и ергономична количка

  • Серия FSA 7 е първата система на Bosch на пазара, включваща възможност за измерване на 48-волтови системи
  • Използвайки FSA 720/740, сервизите са добре оборудвани и готови за бъдещето на системните анализи на всички настоящи превозни средства
  • Лесна за употреба количка за серия FSA 7 и BEA 950 повишава ефективността на работа

Производителите на превозни средства все по-често използват 48-волтови бордови електрически системи – най-вече за възстановяване на енергия. Това представлява все по-голямо предизвикателство за сервизите, желаещи да извършват анализи на системата на превозни средства. Освен измервания на 12-волтови системи, нараства и търсенето на тестери за 48-волтови системи. Чрез технически подобрения анализ на тестера за превозни средства от серия 7 FSA, сега Bosch представя система за измерване, включваща тестови процедури за 48-волтови бордови системи. Освен конвенционалните компоненти на 12-волтовите бордови електрически системи, той също позволява на сервизите да тестват 48-волтови системи и техните компоненти. Специалните инструкции за тестване и съвпадащите технологии за измерване позволяват по-бързо отстраняване на неизправности, като по този начин увеличават ефективността на рутинни процедури.

Все по-голямо използване на 48-волтови бордови системи за съвременни леки автомобили

През следващите години все повече производители на превозни средства ще оборудват своите леки автомобили с 48-волтови системи. В същото време многобройните функции и компоненти като фарове, комфортна електроника или управление на двигателя все още ще се захранват от конвенционалните 12-волтови системи. Настоящата система за измерване на серия от серия Bosch FSA позволява сервизите да извършват изчерпателни тестове и на двете бордови системи. И двете измервателни устройства са оборудвани със специална система за намаляване на измервателното напрежение, силно изолирани измервателни адаптери и скоби, както и изолирани сензори. Серията FSA 7 отговаря на актуалния технически стандарт EN 61010 и позволява безопасна работа на 48-волтови бордови електрически системи. По-старите версии на FSA могат да бъдат надстроени чрез актуализация на софтуера, адаптери и съответстващи аксесоари за измерване.

Сигурен помощник за ежедневната работа на сервиза

Новата, особено здрава количка за устройствата от серия FSA за тестване на системата на превозните средства и BEA 950 устройства за анализ на емисиите, сега са оборудвани със значително по-голям 24-инчов екран (по-рано: 19-инчова версия). Това го прави добре четим дори от по-голямо разстояние – например, ако техникът седи вътре в превозното средство по време на анализа на емисиите. Компютърът с Windows 10 със SSD памет осигурява бърз достъп за по-бързи тестови процедури. Чрез WLAN както компютърът, така и измервателната система могат да бъдат свързани към сервизната мрежа и интернет – в случай на FSA 740, те могат да се използват и за онлайн актуализации. И двете системи могат да бъдат интегрирани гъвкаво в решението за свързване Bosch Connected Repair. Чрез началния екран на Bosch Connected Repair всички Bosch приложения, използвани в сервиза, могат да бъдат свързани помежду си. За мобилна употреба, модулите за измерване за диагнози и анализи на емисии могат да бъдат свързани чрез Bluetooth. Освен това новата количка включва и цветен лазерен принтер А4. Практичните рафтове за измервателните компоненти и здравият дизайн гарантират удобството на потребителя и допринасят за ефективната работа. FSA 740 и BEA 950 също могат да бъдат модернизирани гъвкаво чрез допълнителни продукти на Bosch – KTS диагностични тестери или софтуер за диагностика на Esitronic с различни допълнителни лицензни пакети, свързани с обслужване и гореща линия, например. Esitronic е водещото софтуерно решение за диагностика за поддръжка, диагностика и ремонт на превозни средства. Със своя модул „ремонт, базиран на опит“, той осигурява денонощна работа и поддръжка чрез бързи и лесни решения за известни модели на грешки по-рано публикуван от опитни автори на Bosch и валидирано от ноу-хау на потребители на Esitronic по целия свят.

Източник: Bosch

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!