Дефектна капачка на радиатора, причинява прегряване на двигателя

8 октомври 2019, 14:00

Технически бюлетин

  • Марка – VALEO
  • Компонент – радиатор
  • идентификация на продукта – 734333 234333

Техническият отдел Valeo Service получaва обратна връзка от клиенти, заявявайки, че предупредителната лампа за температурата на двигателя се включва след подмяна на радиатора и други компоненти за охлаждане на двигателя. След извършване на проверка за отстраняване на неизправности с клиента, във всички случаи е установено, че става дума за дефектна / износена капачка на радиатора, разположена върху горната част / разширителния резервоар.

Капачката на радиатора е много важна част от системата за охлаждане на двигателя, но въпреки това често се пренебрегва при отстраняване на неизправности в системата. Ако системата е проектирана да използва отделен резервоар / разширителен съд, тогава капачката на радиатора е също толкова важна. Капачката не само гарантира, че отворът за пълнене на радиатора и разширителния резервоар са запечатани херметично, но също така е проектирана да гарантира, че предписаното налягане върху охладителната система се поддържа по всяко време по време на работа, като позволява на въздуха да излиза в случай на свръхналягане.

Повредената капачка не може ефективно да уплътнява от системата, нито да я поддържа с правилното налягане, което ще наруши функционирането на охладителната система. Ако системата не поддържа правилното налягане и се остави допълнителен въздух да излезе или да влезе, тогава температурата на кипене на охлаждащата течност ще се промени и вече няма да може ефективно да охлажда двигателя (оттук светва предупредителната лампа за температурата на двигателя). Valeo препоръчват смяна на радиатора, ако възникне такъв тип проблем.

Капачка на радиатора 820666

Източник: Valeo Service

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!