LKQ засилва бизнеса си в България

7 октомври 2019, 9:27

Корпорацията LKQ обяви, че е сляла дъщерното си дружество Aуто Кели България ЕООД с Елит Кар ООД, създавайки един от водещите дистрибутори на автомобилни резервни части в България. LKQ вече притежава 20% дял от собствения капитал в комбинирания бизнес, който ще продължи да работи както под марката Елит Кар, така и под марката Auto Kelly. Освен това комбинираният бизнес ще придобие части от веригата за доставки на LKQ.

Доминик Зарконе, президент и главен изпълнителен директор на LKQ, заяви: „Рационализирането на нашата европейска база на активи и продажбата на непрофилни предприятия е една от многото инициативи, които ще помогнат за подобряване на маржовете на EBITDA на LKQ Europe. Вярваме, че бизнесът на Aуто Кели България ще се представи силно под ръководството на Елит Кар и се радваме за успешното партньорство, като притежател на капитал, така и като доставчик. “

Арнд Франц, изпълнителен директор LKQ Europe добави: „За нас на първо място е удовлетворението на нашите клиенти. Заедно с Елит Кар ООД, българският ни бизнес вече може да предложи на клиентите си значително по-голяма стойност и ще се радва на още по-големи възможности за растеж. Рационализирането на нашата дистрибуция е ключова част от стратегията на LKQ в Европа и се радваме да работим с нашите нови партньори в България. ”

На 25 април 2019 г. компанията обяви, че е идентифицирала няколко бизнеса, които възнамерява да продаде през следващата година. Тези активи се държат в баланса като нетни активи, държани за продажба. Дружеството се опитва да опрости своя оперативен модел и да подобри маржовете.

Условията на сделката не бяха оповестени.

 

Източник: LKQ

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!