Vitesco Technologies: Новата идентичност на марката подчертава претенциите за лидерство в технологиите за чиста мобилност

12 октомври 2019, 8:00

  • Отделът на силовите агрегати на Continental става Vitesco Technologies
  • Изпълнителният директор Andreas Wolf: “Нашата цел е чиста и устойчива мобилност. За да я постигнем, превръщаме централната част на превозното средство в интелигентна и електрическа. Много съм доволен от новата ни динамична идентичност на марката. Тя подчертава претенциите за лидерство в чисти задвижвания.”
  • Vitesco Technologies разработва и доставя иновативни задвижващи технологии за всички настоящи и бъдещи изисквания на клиента

В Regensburg се представя нова компания: бившето подразделение на силовите агрегати на Continental вече ще функционира под името Vitesco Technologies, което влиза в сила веднага. Компанията, която работи независимо от януари 2019 г., сега представя новата си марка на приблизително 50 места по целия свят. Начална точка е централата на Vitesco Technologies на Siemensstrasse в Регенсбург. Там новото лого с високата си стойност на разпознаваемост се вижда ясно от покрива. Външният вид е допълнен от модерен нов уебсайт, както и присъствие в социални медии на различни платформи по целия свят.

„Нашата цел е чистата и устойчива мобилност. Ето защо ние правим сърцевината на всяко превозно средство – задвижващия механизъм – интелигентен и електрически. Много съм доволен от новата ни динамична идентичност на марката. Това подчертава нашата ясна претенция за лидерство в чистите задвижвания, днес и в бъдеще “, заяви Андреас Волф, главен изпълнителен директор на Vitesco Technologies.

С автономността на Vitesco Technologies Continental реагира на бързо променящите се изисквания към задвижванията на автомобилите, засегнати от радикалните промени. Отчасти драстичното намаляване на емисиите е на първо място в политическата и социалната програма в целия свят. В зависимост от региона това развитие напредва с различна скорост.

„Гъвкавостта е темата на деня. От глобална гледна точка всички видове задвижвания са търсени. Нашата мисия е да ги направим всички чисти, ефективни и достъпни. Това може да стане чрез последователна електрификация. Като независима компания можем сега да реагираме по-бързо и ефективно на нуждите на нашата индустрия и по-добре да използваме силните си страни. Искаме да играем водеща роля в електрификацията на задвижващия състав.“, каза Волф.

За това е и новото име „Vitesco“ произлиза от латински „vita“ (живот). То представлява енергия, бързина и пъргавина. Допълнението „Технологии“ засилва претенцията като доставчик на иновативни, новаторски технологии, системи и услуги за устойчива мобилност. Със своите форми логото “Vitesco” също означава страст, динамичност и движение. То представлява копие на добавката „Технологии“.

В момента бизнесът с моторни превозни средства претърпява най-голямата промяна за всички времена, но с приблизително 50-процентов дял на електрически и хибридни превозни средства до 2030 г., той предлага големи възможности в областта на електромобилността. По-специално, леката хибридизация на двигателите с изгаряне ще има огромно значение през следващите години.

Vitesco Technologies разработи широко и всеобхватно ноу-хау в двигателния сектор през десетилетията. Това се отнася и по-специално за бързо нарастващия пазар на електромобилност. Vitesco Technologies вече е един от малкото системни доставчици, които са в състояние да доставят пълна електрификация от един източник. Портфолиото включва иновативни и ефективни технологии за електрификация на 48 волта, електрически двигатели, както и производителна електроника за хибридни двигатели и чисто акумулаторни превозни средства. Компетенциите, разработени през десетилетията, продължават да са част от основната дейност: електроника, сензори и задействащи механизми. Те ще продължат да бъдат незаменими във всички бъдещи сценарии на задвижването.

През октомври 2018 г. Андреас Волф пое ръководството на отдела за силови агрегати – което днес е Vitesco Technologies. Преди това Волф ръководеше бизнес отдела Body & Security на Continental. Това подразделение утрои оборота си и удвои маржовете си под негово ръководство. Другите двама управляващи директори на Vitesco Technologies, финансовият директор Вернер Волц (главен финансов директор) и директорът по персонала Инго Холщайн (главен директор Човешки ресурси) заемаха водещи позиции в Continental за дълго време.

Източник: Vitesco Technologies

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!