Hitachi Automotive Systems започват масово производство на високоволтов мощен EV инвертор, първият в света

22 октомври 2019, 13:00

Hitachi Automotive Systems, Ltd. днес обяви старта на масовото производство на техния инвертор с високо напрежение и висока изходна мощност за електрически превозни средства (EV), съвместим с 800 волта, което увеличава практичността на EV и дава възможност за шофиране на дълги разстояния. Продуктът допринася както за комфортните характеристики при ускорението на автомобила, така и за по-бързото време за зареждане. Наскоро разработената технологията за този инвертор позволява на силовия полупроводник да работи с 800-волтова система. Поради високите характеристики на охлаждането на продукта и високото напрежение, в сравнение с предишното поколение инвертори, новият инвертор работи с два пъти по-високо напрежение и 2,7 пъти по-висока плътност на мощността.

Фиг.1 Външен вид на EV инвертор

В световен мащаб приемането на електрически превозни средства се разширява в съответствие със затягащите екологични разпоредби. Европейският съюз (ЕС) задължи задължително да намали средните емисии на CO 2 от 120,5 g / km през 2018 г. до под 95 g / km до 2021 г. В Китай автомобилните производители също ускоряват популяризирането на EVs, plug-in хибридни електрически превозни средства (PHEVs ) и други, тъй като те са длъжни да спазват политиките на New Energy Vehicle (NEV), които се прилагат от 2019 г.

Тъй като повечето EV са базирани на 400-волтова система, за да се увеличи обхватът на шофиране на автомобила, са необходими допълнителни батерии с паралелна връзка. Това води до увеличаване на капацитета на батерията, но и времето за зареждане. 800-волтовата система позволява на батерията да се зарежда с необходимото количество енергия за кратък период при батерии с голям капацитет. За да направи възможна 800-волтовата система, Hitachi Automotive Systems предприе пълен преглед на изолационната си структура на инвертора, за да разработи компактен захранващ модул с двустранно охлаждане и нова технология за изолация и топлоразсейване. В сравнение с предишното поколение инвертори, решението увеличава два пъти напрежението до 800 волта и 94.3kVA / L, което се равнява на 2.7 пъти по-висока плътност на мощността.

Фиг.2 Високоволтов мощен модул с двустранно водно охлаждане е вграден в инверотра на Hitachi

Hitachi Automotive Systems се ангажира да подпомогне по-нататъшното приемане на електрическите превозни средства от автомобилните производители и да допринесе за опазването на околната среда в световен мащаб, като непрекъснато подобрява електромоторите, инверторите и другите електрически системи за задвижване.

Източник: Hitachi Automotive Systems

Още информация за инверторите

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!