Кога да използваме химически съединения по време на монтаж на дискови накладки

24 октомври 2019, 6:00

Използването на химически съединения при монтажа на накладки на дискови спирачки зависи от дизайна на накладките. Тук разглеждаме няколко приложения за да разберете кога да използвате химикали, при монтажа на спирачните накладки и подходящия вид. Следването на тези указания ще ви помогне да осигурите оптимална функция и експлоатационен живот на спирачките.

Механична подложка

Когато монтирате дискови накладки с допълнителни слоеве, вече прикрепени към плочата на накладката, като Wagner® OEX, някои Wagner TQ® SKU, Wagner SD ™ или Wagner QS ™, мехникът трябва да постави леко покритие от силиконова смазка на гърба отзад на плочките. Това ще послужи за допълнително потискане на шума.

НЕ поставяйте други химически съединения на гърба на накладката. Съединенията, които са лепкави, могат да доведат до издърпване на накладката. Не трябва да се използват химически съединения като молибденови смазки или други продукти, които имат нефтена основа. Продуктите на основата на петрол могат да окажат влияние върху гумените уплътнения в спирачната система.

IMI ™ – Wagner TQ

Накладките Wagner TQ® с патентован IMI ™ (интегрално оформен звуков изолатор)

НЕ изискват химически съединения (силиконови смазки, молибденови смазки и др.) да бъдат поставяни върху зоната на изолатора на дисковите накладки. Wagner TQ с IMI е проектиран така, че да се монтира веднага върху превозното средство без допълнителна обработка. Използването на химикали върху изолатора може да намали ефективността му.

Без подложки

Когато монтирате дискови накладки, които нямат прикрепени подложки към гърба на плочката (според изисквания на OE), използвайте съединението EMP, което е включено в кутията с накладките Wagner. EMP съединението трябва да се постави на гърба на плочата на дисковата накладка, където има контакт със спирачния супорт и буталото на спирачния апарат. EMP съединението трябва да се нанася в тънък слой с дебелина приблизително 1,5-2 мм на гърба на плочата на дисковата накладка 10-15 минути преди монтажа. Това ще позволи правилното втвърдяване на съединението. Ако времето за втвърдяване не е изминало, съединението EMP ще бъде неефективно като шумопотискащо средство.

Общи най-добри практики

При всички конструкции на дисковите спирачки, ограничителите или опорите на спирачния апарат (където имаме контакт метал-метал с накладката) трябва да бъдат почистени и смазани с молибденова смазка. Направляващите водачи на спирачния апарат трябва да се смазват със силиконова спирачна смазка. Не трябва да се използват молибденови греси или продукти на петролна основа за водачите, тъй като това ще повлияе неблагоприятно на гумените им маншони.

Източник: WAGNER

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!