Transdev, ZF и e.GO обявяват партньорство за споделена автономна мобилност

14 януари 2019, 14:00

  • Приоритет за безопасността на пътниците
  • Партньорите ще започнат да работят заедно незабавно

Лас Вегас, САЩ. Transdev, водещ оператор и глобален интегратор на решения за мобилност, си партнира със ZF, световен лидер в технологията на задвижващата система, както и с технологиите за активна и пасивна безопасност, и e.GO, производител на електрически превозни средства. Заедно, партньорите разработват ново решение за споделена мобилност чрез интегриране на автономната система e.GO Mover с операционната система Transdev.

Transdev, ZF и e.GO обявяват партньорство за споделена автономна мобилност

Съвместното предприятие e.GO Moove GmbH (партньорите e.GO и ZF) предоставя e.GO Mover, напълно електрическа, свързана автоматизирана совалка. ZF оборудва тези превозното средство с електрически задвижващи системи, системи за управление и спирачки, както и с централния компютър ProAI на ZF (използващ изкуствен интелект) и сензори, които позволяват автоматизирани функции на шофиране. Transdev, чрез своята глобална автономна транспортна система (ATS от Transdev) ще осигури своята система за надзор, свързана инфраструктура и клиентско приложение. Интегрираното решение на партньорите ще предложи на пазара най-доброто качество на услугите, като същевременно гарантира безопасността на пътниците, което остава първият приоритет на двамата партньори.

Партньорите ще започнат съвместна работа незабавно, за да осигурят напълно функционално решение до 2020 г., с приоритетни пазари във Франция и Германия.

„Автоматизацията, електрификацията и работата в мрежа са ключови фактори, тъй като транспортът на хора и стоки непрекъснато се увеличава в градските центрове. С нашата обширна системна компетентност, ZF дава възможност и оформя мобилността от следващо поколение”, казва Волф-Хенинг Шайдер, главен изпълнителен директор на ZF Friedrichshafen AG. „Изборът на градската мобилност е един от най-големите двигатели на развитието на автономното шофиране.“

Ян Лериче, главен изпълнителен директор на Transdev North America и ръководител на автономни транспортни системи, заяви: „Ние сме убедени, че общественият транспорт ще бъде първото място, където ще бъдат разработени и достъпни за широката общественост истински автономни услуги. Това партньорство със ZF и e.GO е чудесна възможност за обогатяване на съществуващите мобилни решения с нови автономни автомобили, за да предложим най-добрите решения на нашите клиенти. ”

Гюнтер Шух, главен изпълнителен директор на e.GO Mobile AG: “С e.GO Mover разработваме първия в света електрически микробус с пълно одобрение на пътя.

Transdev, който осигурява 11 милиона пътнически превози на ден, оперира в 20 страни и се ангажира да води по пътя в услугите за мобилност, като използва автопаркове на споделени автономни превозни средства, които отговарят на най-високите стандарти за безопасност, качество на обслужване и клиентски опит. С 3,5 милиона пътници, превозени в автономни совалки и 1,6 милиона километра (1 милион мили) пътували из Австралия, Канада, Франция, Холандия и Съединените щати, Transdev е лидер в експлоатацията на споделени автономни мобилни услуги.

За Transdev

Като оператор и глобален интегратор на мобилността, Transdev – компанията за мобилност – дава на хората свободата да се движат винаги, когато и с каквото изберат. Transdev с гордост предоставя 11 милиона пътнически превоза всеки ден, благодарение на ефективни, лесни за използване и екологични транспортни услуги, които свързват хората и общностите. Подходът на компанията се корени в дългосрочни партньорства с бизнеса и публичните власти и в неумолимото преследване на най-безопасните и най-иновативни решения за мобилност. Transdev има 82 000 служители в 20 държави и е генерирала общи приходи от 6,6 милиарда евро през 2017 г. За повече информация: www.transdev.com

За e.GO Moove

e.GO MOOVE GmbH, съвместно предприятие на e.GO Mobile AG и Zukunfts Venture GmbH, 100% дъщерно дружество на ZF Friedrichshafen AG, е основано през 2018 г. e.GO Moove разработва и произвежда микробуси и роботаксита, които работят в Аахен. Първото му превозно средство е малкият електрически градски автобус e.GO Mover, който първо ще бъде регистриран и ще влезе в серийно производство като автобус за местен обществен транспорт, управляван ръчно.

Източник: greencarcongress.com

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!