Нов маслен модул UFI Filters за меките хибридни двигатели на Volkswagen Group

4 ноември 2019, 6:00

  • Нов маслен модул за EA 288 EVO леко хибридни 2.0 литрови двигатели
  • Подобрено управление на системата за смазване и охлаждаща течност благодарение на компактна конструкция с множество интегрирани функции
  • Значителен принос за намаляване на CO 2

Технологията на UFI Filters допринася за по-екологично и по-устойчиво бъдеще. Групата, която е водещо име в областта на филтрацията и термичното управление, е в състояние да отговори на нарастващите нужди на хибридните и електрическите превозни средства, като предоставя правилните продукти. UFI Filters е доставчик на оригинално оборудване (OE) на нов маслен модул за всички меки хибридни системи на Volkswagen Group в двигателите EA 288 EVO 2.0 литра с мощност от 100 кВт (136 к.с.) до 150 кВт (204 к.с.).

Продуктите за филтриране на UFI Filters отговарят на специфичните нужди на новите хибридни системи като четирицилиндровия двигател на Volkswagen Group, който има стартов генератор, свързан с литиево-йонна батерия. Новият двигател на немския производител EA 288 EVO намалява емисиите на CO2 с до 10 г / км повече от предишната версия. Масленият модул UFI Filters допринася за това намаляване чрез термично управление на веригите на маслото и охлаждащата течност, което намалява спада на налягането.

EA 288 EVO е един от най-продаваните и уважавани двигатели на германската компания и е инсталиран на различни модели, включително Volkswagen Golf, Passat, Škoda Octavia и SEAT Leon. Той предлага цяла гама от предимства по отношение на разхода на гориво, комфорта и производителността.

Новият модул UFI Filters, който има пластмасов корпус и по-малки размери, помага за намаляване на теглото и разхода на гориво на двигателя. Той разполага с байпасен клапан и електромагнитен клапан, които подобряват контрола на потока на маслото и охлаждащата течност през двигателя, както и спомагат за значително намаляване на емисиите на CO 2 . Тези технологични системи, които са вградени в масления модул UFI Filters, гарантират минимални загуби на налягане в системата за смазване, като по този начин подобряват работата на двигателя и намаляват разхода на гориво.

Модулът за филтриране също има пластмасов дренажен клапан за улесняване обслужването в сервиза.

Модулът с екологичен филтърен елемент осигурява 99% ефективност на филтриране за частици до 40 микрона, съгласно ISO 4548-12.

Лука Бети, директор на отдела за пазарни продажби на UFI Group, коментира: „Това е много важен проект за UFI Filters Group, в който нашият продукт е инсталиран на един от най-ценените двигатели на пазара. Основно конкурентно предимство, което UFI Group предлага на своите дистрибутори на следпродажбения пазар, е нейната гама от ексклузивни продукти. Нашите клиенти могат да имат инсталирани в техните автомобили резервни части, които да са еквивалентни на оригиналното оборудване, което е крачка пред конкурентите ни на пазара. Модулът за подмяна ще бъде наличен и в каталога на UFI и SOFIMA Aftermarket през следващата година. “

Източник: UFI Group

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!