Нов модул за масления филтър от HELLA Hengst

6 ноември 2019, 13:00

Водачите разчитат, че техните превозни средства ще работят ефективно, без да се интересуват какво се случва под капака на двигателя. Филтрацията е съществена част от този процес и за да се поддържа ефективността, от голямо значение е компонентите да се проверяват редовно и, ако е необходимо, да се заменят с подходящи с качества на оригиналното оборудване (OE).

Благодарение на развитието на технологиите на двигателите през последното десетилетие, ДВГ трябва да работят изключително ефективно и за да се сведе до минимум триенето, те се нуждаят от перфектно смазване. Това изисква значително количество масло да се изпомпва около техните вътрешни компоненти всяка минута. Маслото трябва да е в добро състояние и възможно най-чисто, поради което монтирането на маслен филтър с първокласно качество е толкова важно, тъй като помага да се намалят емисиите и да се оптимизира горивната ефективност.

От решаващо значение е масленият филтър да бъде сменен в съответствие с определения от производителя на сервизен график. С повече от 260 референции за маслени филтри, HELLA Hengst може да предостави решение за практически всеки лек и лекотоварен автомобил. Всички те са с висок капацитет за пречистване, налягане, температура и пулсация при екстремни експлоатационни налягания.

Наскоро HELLA Hengst започна да доставя компактни маслени филтърни модули, с максимална площ на филтъра в най-малкото възможно място за монтаж. Тези модули са за OE монтаж на четирицилиндровия бензинов двигател от Mercedes AMG.

Масленият филтриращ елемент ENERGETIC®, E155H D122, гарантира бърза и екологична смяна на филтъра, което спестява време на механиците да изхвърлят цялата филтърна касета, а просто подменят филтърния елемент вътре в модула. Благодарение на иновативния дизайн, вградената филтърна вложка с винтова капачка може да се издърпва от корпуса, без маслото да изтича.

За особено взискателни приложения филтърната вложка се предлага и като E155H01 D122 с напълно синтетична среда.

Източник: IAAF

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!