Асистент за смяна на лентата

7 ноември 2019, 13:00

Асистентът за смяна на лентата е в състояние да предотврати опасни ситуации при смяна на лентата на движение и по този начин да намали риска от злополуки.

Функция

Помощникът за смяна на лентата , подобно на системата за предупреждение за поддържането и, попада в семейството на системите за подпомагане на управлението. Докато системата за предупреждение за поддържане на лентата работи с предна камера, асистентът за смяна на лентата се базира на радарна система в задната част на автомобила.

Системата е базирана на два радарни сензора в задния край на превозното средство, които непрекъснато наблюдават зоните, разположени покрай и по диагонал зад превозното средство. Ако системата открие превозни средства на сляпото място или превозни средства, които се приближават бързо отзад, тя предупреждава водача например със светещ символ в областта на страничните огледала.

Ако водачът задейства мигача за смяна на лентата, системата може допълнително да предостави акустично предупреждение, за да насочи вниманието на водача към потенциалната опасност.

Безопасност

Като система за активна безопасност, асистентът за смяна на лентата помага за предотвратяване на злополуки, като избягва опасните ситуации при смяна на лентите доколкото е възможно. По този начин той има важен принос за намаляване на статистиката на произшествията, въпреки все по-гъстия пътен трафик. ,

Източник: Bosch

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!