Диагностика на дефектен тампон на трансмисия в Mercedes Benz

8 ноември 2019, 13:00

Дефектен тампон на трансмисията има същото въздействие върху комфорта при шофиране като дефектни тампони на двигателя, тъй като те имат почти идентичен дизайн.

Всъщност единствената разлика е къде се намират в колата. Можете да диагностицирате дефектен тампон на трансмисията по същия начин, по който бихте диагностицирали дефектни тампони на двигателя.

Някои тампони на трансмисията се износват бързо. Това може да бъде резултат от:

  • Прекомерни вибрации и високи нива на натоварване по време на задвижване и превключване на предавките.
  • Връзката между каучук и метал е замърсена с масло поради често възникващи течове в трансмисионната система.
  • Прекомерно термично натоварване: компонентите на системата, работещи при високи работни температури, се напръскват със студена вода.
  • Климатични ефекти: например влага и пътна сол.
  • Пукнатини в гумата в резултат на стареене на материала.

Диагностика

Има два начина да диагностицирате дефектен тампон. Първо проверете за чукащ звук. Износените тампони на трансмисията могат да създадат чукане при стартиране или изключване на двигателя, или по време на смяна на натоварването на двигателя. Въпреки това, бъдете сигурни, че шумът от чукане не идва от гуменото каре на карданния вал.

Вторият начин да забележите повреда на тампона на трансмисията е просто като погледнете. Можете да видите дали тампона на трансмисията е износен като установите дали гумата е напукана. Проверете ръбовете, тъй като там обикновено се развиват пукнатини. Ще почувствате и вибрация при шофиране, която се предава от трансмисията към каросерията на автомобила.

Така че, ако трансмисията издава чукащ звук, налични са пукнатини в гумата или има 80 000 до 100 000 км. пробег, определено се налага подмяната. Ако не го замените, останалите компоненти на системата също могат да бъдат повредени. Изпускателната система може да започне да пропуска газове или тампоните на двигателя да се скъсат при допълнителното тресене и вибрации в системата.

Тампоните на трансмисията Meyle HD предлага няколко предимства. Съставът на гумените компоненти на Meyle HD версия беше специално усъвършенствана, за да я направи подходяща за няколко различни модела автомобили. Това означава, че за да обслужвате различни модели Mercedes Benz, ще ви е необходима само една част.

Източник: MEYLE

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!