Стратегическо партньорство на ZF и Danfoss Seal

16 ноември 2019, 9:00

  • Нова съвместна инициатива за изследователска и развойна дейност на силови модули и инвертори
  • Danfoss избра договор за доставка на автомобилни силови модули за масово производство на ZF

ZF Friedrichshafen AG и Danfoss Silicon Power GmbH засилиха съществуващото си сътрудничество с ново стратегическо партньорство за захранващи модули от силиций и силициев карбид. Партньорите планират да подобрят ефективността на електрическите задвижвания чрез използване на инженерно и икономическо сътрудничество в интерфейса на силови модули и инвертори.

„Това е стабилно дългосрочно партньорство, което дава възможност на ZF и Danfoss да обединят силните си страни. Съчетаванието отваря значим иновационен потенциал за подобряване на техническата и търговската конкурентоспособност на нашите инвертори. Ще използваме това предимство във всички наши приложения за задвижване, от хибридни до пълни електрически приложения “, обяснява Йорг Гротендорст, ръководител на отдела за електронна мобилност на ZF.

Партньорството ще осигури двете компании да участват в съвместни изследвания и разработки, като Danfoss ще доставя и захранващи модули за силициеви приложения. Един от първите основни етапи в тази нова инициатива е договор за доставка на силови модули на Danfoss, предназначени за масово производство. Освен стандартните приложения от 400 волта, двете компании също започнаха съвместно разработване на захранващ модул от 800 волтов силициев карбид за голям производствен проект, целящ да се позиционират на челно място в този нов сегмент.

Подразделението E-Mobility на ZF доставя електрически задвижващи системи и компоненти, докато Danfoss Silicon power GmbH (DSP) е специалист в силициевите и силициево-карбидните захранващи модули. Обединявайки силите си за създаване на иновативни решения за отворени технологии за двигатели за електронна мобилност, те имат за цел да дадат жизненоважен принос за намаляване на емисиите от превозни средства. В електрически и хибридни превозни средства силовите модули контролират ефективността на енергийното захранване на задвижващата, акумулаторната и бордовата електроника. Това означава, че разработването на спестяващи пространство инвертори и по-ефективни модули за захранване е от решаващо значение за намаляване на емисиите в дългосрочен план.

„Горди сме да се присъединим към това партньорство със ZF. Вярваме, че това по-тясно сътрудничество между Danfoss и ZF има потенциал да бъде двигател за развитието и иновациите на бъдещите задвижвания за електрификация на превозните средства. Заедно можем да дадем възможност за ускоряване на прехода на транспортния сектор “, заключава Ким Фаузинг, главен изпълнителен директор на Danfoss Group.

Захранващите модули на Danfoss могат също така да използват захранващи чипове, разработени от ZF в неотдавна обявеното сътрудничество със специалист по полупроводници Cree. Като един от водещите производители на решения за електромобилност, ZF се стреми да усъвършенства технологията за електрическата линия чрез стратегически партньорства.

От януари 2016 г. ZF групира своите дейности по електромобилност в отдела за електронна мобилност със седалище в Швайнфурт, Германия. Повече от 9 000 служители работят в това подразделение, разпределени в различни места по света.

Danfoss Silicon Power е дъщерно дружество на Danfoss Group, най-голямата индустриална компания в Дания. От десетилетия Danfoss Silicon Power помага на най-добрите производители и доставчици на системи да постигнат строги цели за надеждност, дизайн и разходи, като проектират, разработват и произвеждат персонализирани силови модули за автомобилни, промишлени и възобновяеми приложения.

Източник: ZF

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!