ZF и Wolong Electric Plan създават съвместно предприятие за производство на електродвигатели и компоненти

20 ноември 2019, 13:00

  • ZF награждава Wolong Electric със значителна поръчка за производство на подкомпоненти на електрически двигатели
  • Партньорството засилва ангажираността на ZF в най-големия пазар на електромобилност в света

ZF Friedrichshafen AG и китайската Wolong Electric Group Co., Ltd засилват съществуващото си сътрудничество. Двете компании са подписали споразумение за създаване на съвместно предприятие, което ще произвежда компоненти и електродвигатели за автомобилни приложения. Това партньорство ще подобри продуктовото портфолио на ZF и допълнително ще подобри конкурентоспособността в системите за електрически задвижвания.

Д-р Холгер Клайн, член на управителния съвет (вляво), ZF и Chen Jiancheng, председател на Wolong Electric (вдясно).

„Партньорството с Wolong, ключов играч в производството на електрически двигатели и компоненти на китайския пазар, е чудесна следваща стъпка за по-нататъшно укрепване на нашата стратегия за електрическа мобилност. Със съвместното предприятие ние разширяваме веригата си на стойност при електродвигателите, за да включваме подкомпоненти и това ни дава още по-добър достъп до клиенти и доставчици в Китай “, казва Йорг Гротендорст, ръководител на отдела за електронна мобилност на ZF.

Съвместното предприятие ще работи под наименованието Wolong ZF Automotive E Motors Co Ltd. и ще произвежда електрически двигатели и компоненти за използване в ZF-системи и на открития пазар. Първоначален успех на това партньорство е възлагането на основен сериен договор за производство на електрически двигателни компоненти за хибридни и електрически задвижвания. Електрифицираните задвижвания допринасят значително за намаляване на емисиите на CO2 от пътния трафик.

Съвместното предприятие със седалище в Shangyu, провинция Zhejiang, Китай, ще осигури оптимален достъп до китайския пазар, ще използва потенциал за съвместна покупка и ще се съсредоточи върху бъдещия бизнес. До 2025 г. се очаква компанията да наеме до 2000 души персонал.

Йорг Гротендорст, ръководител на отдела за електронна мобилност на ZF (3-ти отляво), Чен Джаенченг, председател на Wolong Electric (2-ри отляво), Ву Джанбо, финансов директор на Wolong Electric Group (1-ви отляво) и д-р Й. Гуонг , Вицепрезидент, ръководител на E-Mobility Asia Pacific (първи отдясно) подписват споразумението заедно.

Д-р Холгер Клайн, член на управителния съвет на ZF Friedrichshafen AG, каза: „Споразумението за задълбочаване на партньорството ни с китайска компания и създаване на ново съвместно предприятие, което да произвежда електрически двигатели, е една от нашите стабилни стъпки в осъзнаването на ангажимента си да инвестираме в Китай и решимостта ни да направим значим принос в електрификацията и устойчивата мобилност на този пазар. Като имаме съвместно предприятие с успешна китайска компания, ние превръщаме нашата компания в по-гъвкава организация, която да обслужва местния пазар от региона без забавяне в процеса на вземане на решения. “

„Сигурни сме, че новите енергийни превозни средства ще заемат много голям дял на бъдещия пазар и това ще донесе безпрецедентни възможности за развитие и на двете компании. Съвместното предприятие със ZF ще бъде първата стъпка, която цели да осигури двигатели и техните компоненти за ZF и общия пазар. Надяваме се, че това съвместно предприятие ще се превърне в световен лидер в новите енергийни автомобилни двигатели “, казва Джан Чен Чен, председател на Wolong Electric.

От януари 2016 г. ZF групира своите дейности по електромобилност в отдела за електронна мобилност със седалище в Швайнфурт, Германия. Повече от 9 000 служители работят в това подразделение, разпределени в различни места по света.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!