Мобилността е сърцето на живота: Continental на CES 2020

6 януари 2020, 6:00

  • Ясен поглед във всяка ситуация: интелигентната технология прави предния капак „прозрачен“ / CES 2020 Награда за иновации
  • Сигурен и удобен: ултрашироколентова технология (UWB) за достъп без ключове
  • Естествен 3D Centerstack дисплей: 3D изживяване без специални очила със сензорна функция
  • Порталът за сътрудничество автоматизира и стандартизира интеграцията на софтуера
  • Ac2ated Sound: Continental революционизира аудио технологията в колата
  • Киберсигурност: първият център за автомобилна сигурност от Argus и T-Systems ще бъде пуснат в експлоатация

Мобилността е една от най-важните потребности на човека, а здравата екосистема за мобилност е движещата сила на обществото, икономиката и целия свят. На пресконференцията на 6 януари в CES в Лас Вегас Continental ще демонстрира ролята, която технологичната компания играе в разработването на безопасни, удобни и ефективни решения в екосистемата за мобилност. Въз основа на стълбовете на свързаност, данни и високопроизводителни изчисления, както и на автоматизирано шофиране и потребителско изживяване, Continental ще покаже най-новите си иновации и технологии в частна изложбена зона на CES 2020 в Лас Вегас.

Спечелената награда за гледка през капака – Continental гарантира прозрачност

Функцията „прозрачен капак“ е първата, пусната на пазара. Това прави зоната под капака видима и позволява на водача да вижда терен и препятствия, които в противен случай не биха се виждали. Прозрачният капак е базиран на системата Surround View на Continental, която се състои от четири сателитни камери и електронен блок за управление.

Интелигентен алгоритъм за обработка на изображения реконструира изображението под превозното средство и вмъква това изображение в съраунд изгледа, показван на водача. За тази иновативна технология Continental получи наградата CES 2020 за иновации в продуктовата категория Интелигентност на превозни средства.

Сателитните камери правят капака прозрачен и дават на водача поглед на пътя отдолу.

Сигурен и удобен: ултрашироколентова технология за достъп без ключове

Continental работи с партньори, за да интегрира Ultra-wide band (UWB) технология в бъдещите превозни средства, за да направи работата без ключ по-сигурна и удобна. Когато е интегрирана в смартфони, UWB технологията има потенциал да даде възможност за нови функции, като сигурно пасивно влизане или паркиране на превозни средства от разстояние със смартфон. UWB ще допълни съществуващите радиостандарти за къси разстояния при достъпа на автомобили без ключ. Технологичната компания изигра водеща роля във връзка с достъпа на превозни средства в Консорциума за свързване на автомобили (CCC) с ключови партньори, включително BMW и Apple, и очаква с нетърпение да работи с повече автомобилни производители, които да интегрират технологията в превозните средства.

Ултра широколентовата безжична технология предотвратява релейните атаки и прави безключовата технология по-безопасна.

UWB прави достъпа до автомобила без ключ по-сигурен, като предотвратява неоторизиран достъп чрез релейни атаки (човек в средата). В тази стратегия за кражби, радиосигналът на ключа на превозното средство се разширява чрез радио технология, за да изглежда, че автомобилът е в непосредствена близост до водача. Но местоположението на водача е определено почти до сантиметри с помощта на UWB комуникация. Тази информация се използва за контрол на достъпа.

Естествен 3D Centerstack дисплей: 3D изживяване без специални очила със сензорна функция

Continental демонстрира следващото поколение на Natural 3D Display, като за първи път извежда технологията в центъра на пилотската кабина като ключов елемент от взаимодействието човек-машина. Естественият 3D Centerstack дисплей предлага също на водача и пътниците сензорна функция. Въведена през 2019 г., 3D Lightfield технологията дава възможност на всички пътници в превозното средство да се насладят на 3D изживяване без специални очила или камери за проследяване на главата. Триизмерното изобразяване, акцентирането и сложните светлинни ефекти предават информация удобно и безопасно.

Естествен 3D Centerstack дисплей: 3D изживяване без специални очила и за първи път със сензорна функция.

Порталът за сътрудничество автоматизира и стандартизира интеграцията на софтуера

Значението на софтуера за превозните средства нараства бързо. Това развитие често поставя предизвикателства пред автомобилните производители, които трябва да интегрират експоненциално нарастващото количество софтуер в бъдещите поколения автомобили. За да намали значително това усилие и да повиши качеството на софтуера, който трябва да бъде интегриран, Continental разработи онлайн платформа, която автоматизира и стандартизира разработването и интегрирането на софтуера в автомобила. Онлайн платформата ще намали нуждата от корекционни контури и ще освободи капацитет за изпълнение на други функции на електронния контролен блок. В същото време Continental като системен интегратор създава условия за развитието на цифрово свързани превозни средства, чиято електронна архитектура се фокусира върху високопроизводителни компютри (HPC) и намалява значението на класическите електронни управляващи устройства, сензори и задействащи устройства.

Автоматизирана и стандартизирана интеграция на софтуер за високопроизводителни компютри с Портала за сътрудничество на Continental.

Ac2ated Sound: Continental революционизира аудио технологията в колата

На CES 2020 Continental ще демонстрира своята аудио система без високоговорители, която изпълва автомобилите с реалистичен триизмерен звук. Сътрудничеството съчетава две премиум аудио концепции. Иновативната концепция Ac2ated Sound елиминира нуждата от конвенционални високоговорители, като причинява вибриране на съществуващите повърхности в автомобила.

Киберсигурност: първият център за сигурност на Continental ще бъде стартиран

Не е тайна, че работата в мрежа е огромна отговорност за цялата автомобилна индустрия. Ето защо специалистите от Argus Cyber Security обединиха усилията си с експертите от T-Systems, за да представят първия си Център за автомобилна сигурност (SOC) на CES 2020. В този SOC, производителите на превозни средства и операторите на автопаркове могат непрекъснато да наблюдават ИТ сигурността на техните превозни средства на пътя, откриват атаки и реагират възможно най-бързо.

Специалистите от Argus се обединиха с експерти от T-Systems, за да представят първия си Център за автомобилна сигурност (SOC).

Източник: Continental

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!