DAYCO ACTIVAC ™ ЗАЕМА МЯСТОТО НА ПОДИУМА

18 януари 2019, 9:00

Dayco, световен лидер в областта на изследванията, проектирането, производството и дистрибуцията на основни двигателни продукти, задвижващи системи и услуги за автомобили, камиони, строителство, селско стопанство и промишленост, отново е призната за иновативното си вакуумно поколение ACTIVAC ™. система за подпомагане на спирачния вакуум, използвана в Ford F-150, Lincoln Navigator и Nautilus, и други превозни средства.

Този последен успех дойде от Дружеството на инженерите по пластмаси на 48-та годишна гала награда за автомобилни иновации, където Ford, Dayco, MacLean-Fogg и DowDupont взеха най-високите отличия в категорията на силовите агрегати, както и голямата награда за иновации в пластмасите.

Днешните двигатели с принудително пълнене не могат да осигурят необходимия вакуум, необходим за подпомагане на спирачните системи. Този факт, съчетан с необходимостта от подобрена икономия на гориво, намаляване на емисиите и подобряване на производителността, предизвика нуждата от нов подход.

Dayco отговори на предизвикателството със своята система за генериране на вакуум ACTIVAC ™, която отговаря на необходимостта от подобрена икономия на гориво и намаляване на емисиите чрез премахване на паразитните загуби, свързани с механичните вакуумни помпи, както и чрез намаляване на теглото.
Патентованият високоефективен аспиратор и вентил за регулиране на дебита на Dayco използват входящия въздушен поток на двигателя, за да генерират необходимия вакуум за подпомагане на спирачките, създавайки постоянно и стабилно усещане на педала на спирачката.

“Системата е победа за всички”, каза Джеймс Милър, директор на Dayco’s Valve & Actuator Technologies. „Тя решава проблема във всички основни показатели; по-ниска цена, по-ниско тегло, подобрена икономия на гориво, намалени емисии и подобрена издръжливост и производителност “. Милър казва, че „съвместната разработка, проектиране и производствени усилия на Ford, Dayco, MacLean-Fogg, DowDupont и други доставчици по цялата верига на доставки, направиха всичко това за да стане появата на тази нова система възможна”.

Системата за генериране на вакуум ACTIVAC ™ на Dayco не е ограничена само за подпомагане на спирачната система, тъй като тя може да се използва с други системи, които изискват вакуум, като продухване с горивни пари и вентилация на картера. Тя демонстрира нивото на техническите иновации, компетентността за проектиране и производствените възможности, които са присъщи на организацията, което допринася за това, Dayco да бъде световен лидер в автомобилните системни решения.

За Dayco

Dayco е световен лидер в изследванията, проектирането, производството и дистрибуцията на основни продукти на двигателя, задвижващи системи и услуги за автомобили, камиони, строителство, селско стопанство и промишленост.В продължение на повече от век Dayco преодолява предизвикателствата, които се появяват по пътя на прогреса.

Източник: Dayco

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!