Пет знака, че е време да смените чистачките

15 януари 2020, 6:00

Перото на чистачките е аксесоар, на който сме склонни да не обръщаме много внимание. Междувременно лошата видимост е важен фактор, увеличаващ риска от пътнотранспортно произшествие. Инвестирането във висококачествени чистачки и редовната им подмяна може да запази вас и вашето семейство в безопасност на пътя. Нещо повече, това може да спести пари в дългосрочен план. Тук ще намерите 5 знака, че е време да смените чистачките на чистачките, както и няколко съвета как да изберете най-добрия комплект чистачки.

1. Пропускане на определени участъци от стъклото

Ако чистачките прескачат по предното стъкло, вместо да избърсват водата гладко, това не означава, че е изхабена – по-скоро е знак за неподходящо прилягане. Това се случва често в горещ и сух климат – острието „блокира“ в едно положение заради слънчевата светлина и не е в състояние да се обърне, когато чистачката променя посоката.

В този случай е необходима подмяна на чистачките. Съветваме да инсталирате чистачки, съставени от смес от естествен и изкуствен каучук, а не само от естествен каучук. В сравнение с естествения си аналог, изкуственият каучук е по-устойчив на слънчеви повреди.

2. Ивици

Чистачките, оставящи ивици на предното стъкло, може просто да се нуждаят от почистване с мека кърпа. Ако обаче след премахването на мръсотията, ивиците продължават, това означава, че гуменият елемент се е износил, което означава, че той трябва да бъде заменен. Такива дефекти се случват често при конвенционалните чистачки, при които налягането върху повърхността на предното стъкло престава да бъде равномерно.

Ако традиционните чистачки имат само 4-8 точки на налягане, плоските чистачки , напр. Valeo Silencio ™ имат стотици. Това гарантира постоянство на налягането по цялата дължина на перото на чистачките.

В резултат на това чистачките работят по-гладко и по-тихо и при по-висока скорост на превозното средство и по време на интензивна употреба – когато имаме най-много нужда от тях!

3. Скърцане

Освен че е досадно, скърцането може също да означава, че чистачките са били неправилно избрани. Или са поставени неправилно или рамото на чистачките не работи правилно. Вследствие чистачката не приляга равномерно върху предното стъкло, което води до неправилна работа.

На първо място трябва да се провери налягането на рамото на чистачката и да се регулира, ако е възможно. Ако проблемът все още се проявява, чистачките трябва да бъдат заменени с такива с по-високи параметри.

4. Замазване

Замазването може да възникне, когато предното ви стъкло е твърде мръсно, за да се почиства от гуменото перо, като насекомите или мръсотията. Подобни замърсявания правят невъзможно перото да приляга равномерно към стъклото, оставяйки го замърсено и влошава видимостта.

Ако замазването се появи дори след като сте почистили предното стъкло, това вероятно означава, че гуменият елемент е повреден и е време да смените чистачките си.

5. Повреди

Освен всички знаци описани по-горе, всякакви повреди на чистачките ще повлияят на тяхната производителност и видимост. Най-важно е да се обърне внимание на повредите на гумените елементи, напр. разкъсване, причинено от използване върху ледено стъкло, механично отлепване или отделяне на гумения елемент от чистачката. Самата конструкция също е много важна – огънатите или повредени рамена трябва да бъдат подменени незабавно.

Какво да купя и къде?

Valeo е световен лидер в системите за почистване на автомобилните стъкла, доставящ както оригинално оборудване, така и резервни части. Valeo Service разполага с богата гама от предни и задни чистачки за различни приложения, като Valeo Hydroconnect ™, Valeo First, както и най-висококачествените чистачки на OE Valeo Silencio ™.

Valeo Service има решение за чистачките за вас, независимо от вашите нужди. 

Правилният избор е лесен: всеки комплект чистачки на чистачките Valeo Service има ясен списък на автомобилните марки и модели, за които е подходящ.

Такива инструменти като онлайн търсене или приложението MyValeoParts помагат при избора на перфектното перо за чистачки за всеки автомобил в различни ценови сегменти.

Чистачките на Valeo могат да бъдат намерени в магазини за резервни части, местни сервизи или онлайн. Чистачките Valeo са проектирани да осигурят максимална безопасност на пътя. Valeo е цялостен доставчик на решения, на които можете да се доверите.

За повече информация, моля посетете уебсайта на Valeo .

Източник: Valeo

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!