Технология на Continental е новата меко-хибридна система на Jeep Wrangler

21 януари 2019, 10:00

  • Мощнa новa eTorque технология допринася за подобрена икономия на гориво и намаляване на въглеродните емисии
  • Първият в индустрията 48-волтов Eco Drive с водно охлаждане на Continental е част от меката хибридна система FCA US LLC eTorque, която вече е на разположение на емблематичните Jeep Wrangler
  • Отбелязва се първото приложение на технологията в сегмента на спортните автомобили (SUV) и на северноамериканския производител на автомобили

Технологичната компания Continental обяви, че помага за доставянето на меко-хибридната технология FCA US LLC eTorque на изцяло новия Jeep® Wrangler. Първият в индустрията 48 волтов Eco Drive с течно охлаждане на Continental поддържа системата eTorque, допринасяйки за легендарните характеристики на SUV, като същевременно подобрява ефективността и икономичността на двигателя.

Андреас Волф, главен изпълнителен директор на Continental Powertrain: „Електрификацията е ключов компонент на бъдещата мобилност. Горивният двигател и електрификацията са допълнителни партньори по отношение на ефективността – означава по-нисък разход на гориво и намалени вредни емисии. Да не забравяме удоволствието от шофирането, поради електрическия 48-волтов мотор”.

„Jeep Wrangler е индустриална икона, известна с възможностите си за всякакви терени. За пореден път тя проправя нова пътека със своята система eTorque, задвижвана от 48-волтовия Eco Drive на Continental ”, добави Kregg Wiggins, старши вицепрезидент на Continental Powertrain, Северна Америка.

Подобрена икономия на гориво и комфорт при шофиране

Компактният 48-волтов Eco Drive на Continental с вградена енергийна електроника допринася за ползите, които предлага технологията eTorque, включително по-добра икономия на гориво, подобрена реакция при автоматично стартиране, цялостна функционалност на старт-стоп и намалени нива на шум.

Eco Drive осигурява въртящ момент от 120 Nm, доставян към двигателя от предните задвижващи мотори. Това дава възможност за автоматично стартиране за по-малко от 0,5 сек.

Версията с Jeep също помага да се увеличи максимално регенериращото спиране и предлага впечатляваща 4.1 kW/L плътност на мощността.

Eco Drive с водно охлаждане с 48 волта също завърта двигателя по-бързо, което прави предимствата на eTorque по-очевидни.

Безкомпромисна мощност

„Когато екипът ни започна да работи с 48-волтовия Eco Drive на Continental за Jeep Wrangler, знаехме, че това ще помогне на шофьорите да получат невероятно преживяване,” каза Бейза Сариоглу, ръководител на отдел „Хибридни и електрически превозни средства” в Continental, Северна Америка. “Освен подобряване на икономията на гориво, технологията eTorque поддържа мощността на автомобила, особено в екстремни условия.”

Течното охлаждане на Eco Drive и инвертора на системата Continental води до безкомпромисна мощност – способна да осигурява голяма ефективност и при висока температура на околната среда.

Течното охлаждане на 48-волтовия стартов генератор води до безкомпромисна мощност – способна да осигурява висока производителност при висока температура на околната среда.

Многофункционална технология за много приложения

48-волтовият Eco Drive на Continental се основава на модулна концепция. Това позволява на Continental да разшири технологията, за да отговори на изискванията за мощност и производителност на множество класове превозни средства, включително компактния дизелов автомобил Renault Scénic, седана на Audi A8 и SUV с голям обем Jeep Wrangler. Освен това, потребителите могат да изпитат изцяло новата технология eTorque през 2019 г. в Ram 1500, победител за 2019 в класацията на 10 най-добри двигателя със своя 3.6-литров Pentastar V-6 двигател.

Източник: Continental

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!