Kакво ще стане с “добрия стар алтернатор”?

23 януари 2020, 13:00

Повечето функции в автомобила изискват електрическо захранване. При превозни средства с двигател с горене, то се генерира от алтернатора. Акумулаторът на колата служи като запас за захранване и буфер. Но какво се случва, когато ремъчното задвижването на ремъка вече не се задейства от коляновия вал, както в електрическо превозно средство? Какви компоненти заемат мястото на алтернатора и какво означава това за сервизите?

С нива на напрежение до 800 волта, електрическите превозни средства не могат просто да черпят необходимата мощност за работа на компоненти с ниско напрежение, като фарове, вентилатори, повдигачи на прозорци или помпи за миене на предното стъкло. Така постоянен преобразувател на напрежение заема мястото на алтернатора, привеждайки мощността от батерията до необходимото ниво на напрежение. MAHLE вече произвежда постояннотокови преобразуватели на напрежение за OE приложения, които осигуряват безопасно и надеждно разделяне на електрическите системи с високо и ниско напрежение. Те са гъвкави по отношение на инсталационното пространство и дизайна, а също така са защитени срещу понижаване и пренапрежение, претоварване и прегряване.

„В MAHLE оригиналните продукти достигат следпродажбения пазар много бързо. Имаме опит и производствен капацитет в рамките на компанията. Заедно с решенията за диагностика и сервизно обслужване, обучение, информация и поддръжка, можем да предложим точните решения, които са необходими в сервиза, както сега, така и в бъдеще “, казва Олаф Хенинг, корпоративен изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър MAHLE Aftermarket ,

В бъдеще MAHLE ще бъде водещ, що се отнася до компоненти за силова електроника в електрическите автомобили: по време на зареждане с променлив ток, мощността тече през бордно зарядно устройство към акумулатора. Преобразувателят за постоянен ток осигурява захранването на 12- / 24- / 48-волтов модул, а инверторът MAHLE осигурява прецизен контрол на силовия мотор и обработва енергията, получена по време на процеса на рекуперация. Непрекъснато разширявайки дейността си в областта на силовата електроника и задвижвания, MAHLE се подготвя за трансформацията на мобилността и проправя пътя към своето портфолио от утрешния ден.

Източник: MAHLE

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!