BorgWarner си осигурява успешен бизнес с първото си приложение eTurbo ™ на масовия пазар

27 януари 2020, 6:00

  • Начало на масовото производство на eTurbo ™ през 2022 г. за основен OE производител
  • Технологията позволява да се спазват по-строги норми за емисиите
  • Повече от 200% подобрение на усилването в преходния период и 50% намаление на времето до достигане на въртящия момент –  практически се елиминира турбо закъснението и води до изключителен въртящ момент

BorgWarner е сключил договор с основен европейски OEM за доставка на висококачествения си eTurbo ™ на пътническо превозно средство. Тази бизнес награда бележи първият сериен договор за производство на eTurbo, като производството е планирано да започне през 2022 г. С основните предимства на eTurbo, BorgWarner повишава производителността на превозните средства, като същевременно помага на производителите при спазването на по-строги бъдещи глобални норми за емисии и подобряване на горивната ефективност.

„eTurbo на BorgWarner е мощно и ефикасно решение, способно да осигури решаващи ползи за нашите клиенти, включително подобрена производителност, по-добра икономия на гориво, намалени вредни емисии и по-ефективно използване на енергията“, казва Джо Фадоол, президент и генерален мениджър на BorgWarner за емисии, термични и турбо системи. „Вярваме, че това е най-голямата индустриална награда до този момент за този тип технологии и е важен момент за нашата компания.“

еTurbo се състои от механичен турбокомпресор с електродвигател, директно свързан с вала, който може да служи като двигател или генератор. Интегрираното решение предоставя традиционните предимства на стандартен турбокомпресор с допълнително предимство на електрифицирана помощ за усилване. Допълнителните изгоди включват способността за улавяне на излишната енергия на турбината за генериране на електрическа енергия и намалени емисии чрез последващо третиране и прецизен контрол на съотношението въздух / гориво.

еTurbo осигурява повече от 200 процента подобрение на преходната реакция на усилване заедно с подобряване на въртящия момент. Това дава възможност за по-нататъшно намаляване на двигателя, което води до по-добра икономия на гориво и намалени вредни емисии без загуба на производителност и е особено подходящо за концепциите на двигателя с Miller Cycle.

Освен ползите за превозното средство, eTurbo може да събере излишната енергия от отработените газове и директно да я преобразува в електрическа, която да се използва за допълнително захранване или зареждане на батерията, като по този начин позволява намаляване на размера на батерията. еTurbo също може да помогне за задвижване на рециркулацията на отработените газове при поискване чрез увеличаване на налягането на двигателя за намаляване на емисиите. Електрическата функция може да бъде изключена, за да се върне към традиционната функция на турбокомпресора.

Докато eTurbo стартира на леки автомобили, BorgWarner очаква възможности за бъдещо приемане и в сектора на товарните превозни средства. Компанията разполага с редица eTurbo предложения, включително 48-волтови и с високо напрежение съвместими архитектури. Освен това клиентите имат избор на интегрирана или полуинтегрирана силова електроника.

Източник: BorgWarner

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!