Осветената решетка на радиатора на BMW X6 Sport Activity Coupe от HELLA му придава безпогрешен вид

29 януари 2020, 6:00

  • Бъбреците на новото BMW X6, характерно за марката, могат да бъдат осветени при отваряне или затваряне на вратите на автомобила и по време на движение на автомобила
  • Концепцията за осветление подчертава нарастващото търсене от клиенти на индивидуализация и уникална позиция

Експертът по осветление и електроника HELLA разработи осветена решетка на радиатора за новото BMW X6, така че да се подчертае безпогрешният външен вид на автомобила. Бъбрекът на новия Sports Activity Coupé, който е типичен за марката BMW, може да бъде осветен според предпочитанията на крайния клиент не само при отваряне и затваряне на автомобила, но и по време на шофиране. Осветената решетка на радиатора е достъпна за клиентите като допълнителна екстра под името BMW “Iconic Glow” за третото поколение на BMW X6, което се предлага на пазара от ноември 2019 г.

„Решетката на радиатора на BMW X6, подчертана с технологията за осветление HELLA, е едновременно привличащ вниманието и съществена уникална точка за продажба“, казва д-р Франк Хубер, член на управителния съвет на HELLA, който отговаря за осветителните дейности. “Преди всичко това ни позволява да обслужваме изискванията на клиента за индивидуализация и диференциране. Иновативните решения за осветление на каросерията на автомобила играят важна роля в този контекст, тъй като допринасят за придаване на уникален дизайн на автомобилите.”

HELLA реализира осветената решетка на радиатора като широкомащабна интегрирана концепция за осветление, така че да постави светлинните модули в ограничено пространство в плосък и тесен хромиран пръстен. В същото време осветлението трябваше да отговаря на законовите изисквания, тъй като трябваше да бъде одобрено като позиционна светлина заедно с фаровете. За целта общо 14 светодиода са подредени в тясна пластмасова рамка, произведена във формата на бъбрека на BMW в горната част. Те блестят надолу чрез индивидуално изчислена оптика и по този начин генерират характерен ефект на водопад. В долната част на рамката е интегриран светодиоден водач, който осигурява осветяване на страничната и долната част на бъбрека.

За да отговори на изискванията на този бъбрек “Iconic Glow”, HELLA използва и нови производствени технологии. Като част от този процес за първи път беше използвана нова технология за интегриране и свързване на отделните светодиодни платки по най-добрия възможен начин. В допълнение към осветената решетка на радиатора, HELLA доставя и вътрешни лампи на BMW X6, заедно с различни електронни компоненти, включително интелигентни сензори за батерии и преобразуватели на напрежение.

Източник: HELLA

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!