BorgWarner сключи сделка за придобиване на Delphi – обновена

28 януари 2020, 13:00

Анализаторите считат, че бизнеса с двигатели и трансмисии на BorgWarner и Delphi навлизат в период на спад, тъй като производителите на автомобили се консолидират и инвестират в развитието на електрически превозни средства.
Най-голямата сделка на BorgWarner към днешна дата е придобиването на Remy International Inc. на стойност 950 милиона долара през 2015 година.

BorgWarner Inc. е в напреднали дискусии за придобиване на Delphi Technologies Plc в сделка, която ще обедини двата доставчика, позициониращи се за преминаването им към хибридни и електрически превозни средства, според запознати източници.

Споразумение може да бъде обявено още тази седмица, според хората, които поискаха да не бъдат идентифицирани, тъй като разговорите са частни. Преговорите все още могат да се разпаднат, казаха те.

Най-голямата сделка на BorgWarner към днешна дата е придобиването на Remy International Inc. на стойност 950 милиона долара през 2015 г., според данни, събрани от Bloomberg.

Представители на Delphi и BorgWarner отказаха коментар.

Анализът на двете компании сочи за навлизане в период на спад, когато производителите на автомобили се консолидират и инвестират в развитието на електрическите автомобили. Те са инвестирали в продукти, от които производителите ще се нуждаят за хибридните модели, които работят както с бензинови двигатели, така и с батерия, както и за напълно електрически превозни средства.

Принудени от правителствата по света да подобрят горивната ефективност и да намалят емисиите, автомобилните производители се обръщат към по-малки, по-леки двигатели и електрифицират своите модели. Промишлеността също е засегната от бавен икономически растеж и търговската война на САЩ с Китай.

Delphi Technologies, базирана във Великобритания, беше една от двете компании, които се разделиха от Delphi Automotive през 2017 г. Другата беше Aptiv Plc, фокусирана върху нови технологии като модерни системи за безопасност и софтуер за самостоятелно управление на автомобили. Разделението остави по-малките Delphi Technologies да се съсредоточат върху снабдяването с двигателни и трансмисионни части.

Delphi беше най-големият производител на части в света, докато General Motors Corp. се отвърна от компанията през 1998 година.

Малко след публикуването на информацията дойде новината, че сделката е вече факт – BorgWarner се съгласи да закупи Delphi Technologies за 3,3 милиарда долара в опит да се разшири на нарастващия пазар на хибридни и електрически превозни средства. Стойността на собствения капитал на сделката е около 1,5 милиарда долара. BorgWarner се нарежда №22 в списъка 100-те най-добри световни доставчици със световни продажби на автомобилни части за оригинално оборудване от 10,53 милиарда долара през 2018 г.

Източник: Bloomberg

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!