Peugeot 2008 – свети предупредителна лампа TPMS

30 януари 2020, 6:00

Техническият екип на Autodata споделя своите корекции на често срещаните проблеми, повдигнати чрез техническата помощна линия на Autodata.

Повреда:

Клиент се оплаква, че предупредителната лампа TPMS свети на неговия Peugeot 2008, модел – 2016 г. Автомобилът също има код на грешка B132C, съхраняван в паметта за неизправности и отчитането на външната температура на въздуха е неправилно. Ние коригирахме налягането в гумите и извършихме нулиране на системата, но проблемите продължават. Мислите ли, че трябва да подменим модула за управление на TPMS?

Фиг. 1

Отстраняване:

Възможно е модулът за управление на TPMS да е повреден, но подозираме, че причината за проблема е сензорът за температура на външния въздух. Запознахме се с проблема, който описахте на моделите Пежо 2008 със система за наблюдение на налягането в гумите (TPMS). Преди да смените сензора за температура на външния въздух, проверете дали кабелът не е повреден и го поправете. Ако не се намери повреда на кабела, поставете нов сензор за външна температура на въздуха (фиг. 1.1). Изтрийте кодовете за неизправности и извършете пътен тест, за да потвърдите, че повредата е отстранена.

Източник: Autodata

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!