MARKETPARTS.COM – официалният №1 световен B2B пазар за производители и дистрибутори на авточасти

3 февруари 2020, 7:00

Няколко месеца след представянето на проекта си на търговско изложение Equip Auto в Париж, Marketparts.com обявява официалния си старт. Отсега нататък дистрибуторите и производителите на автомобилни резервни части имат достъп до първия пазар, посветен на техния бизнес.

Този старт е резултат от повече от година изследвания и разработки. Той също така беше стартиран с привличането на средства от 3 милиона евро от международни инвеститори (TVS Automobile Solutions, Индия – Autonative, UK).

Иновативно и уникално решение в автомобилната индустрия

Основан от Кристоф Риберол, бивш директор на международното развитие в Mister Auto, Marketparts.com е първият глобален B2B пазар, посветен на дистрибутори и производители на автомобилни части.

Платформата предлага две различни услуги на своите потребители:

–  Глобална платформа за доставки за всички видове дистрибутори: традиционни, търговци на дребно или интернет играчи.

– Платформа за продажби и намаляване на складови наличности на дистрибутори и производители на автомобилни резервни части.

Marketparts.com предоставя решение за продажба на резервни части, налични веднага и при най-добрите условия на обслужване, наличност и цена. Платформата е разработила търсачка, способна да обработва до 2000 референции едновременно за разлика от други, за които търсенето се прави справка чрез справка.

С няколко милиона референции, платформата дава достъп до най-широката оферта, предлагана на реалния автомобилен пазар, с оптимално съотношение качество / цена, благодарение на множество опции за ценообразуване и опростен процес на търсене на референции.

След 16 месеца изследвания и разработки с гордост съобщаваме за пускането на Marketparts.com, уникално и много иновативно решение за следпродажбения пазар. С тази платформа нашата амбиция е да предоставим най-широкото глобално предложение за резервни части за леки автомобили, камиони и мотоциклети, с най-добрата наличност и цени” – заяви Кристоф Риберол.

Международно измерение

Налична на 7 езика Marketparts.com вече събра купувачи и продавачи от 30 страни на пет континента. Пазарът има за цел да удвои офертата си и да ангажира 250 нови доставчици на платформата, включително 20 известни производители.

Основни предимства за дистрибуторите и производителите

И така, какви точно са основните ползи за дистрибуторите и производителите от използването на Marketparts.com?

Независимо дали сте независим дистрибутор или член на международна търговска група (ATR, GROUPAUTO, AD, TEMOT, GLOBAL ONE или NEXUS), Marketparts.com е каналът за значително увеличаване на оборота и маржа ви.

Ако сте автомобилен производител (OEM, IAM, водещи марки), Marketparts.com е каналът за постоянно увеличаване на вашата популярност и оборот.

Ако сте интернет компания, със складови наличности или не, Marketparts.com е вашият инструмент за оптимизиране на маржа.

За Marketparts.com

Стартиран през октомври 2019 г. от Кристоф Риберол, Marketparts.com е първата глобална B2B борса, предназначена за дистрибутори и производители на резервни части за автомобили, камиони и мотоциклети. Тя предоставя уникална възможност на всички видове дистрибутори, за достъп до оферти от глобални доставчици при най-добрите условия на цена, наличност и обслужване, без значение от големината им и тяхното местоположение.

Регистрирайте се и вземете безплатна пробна версия за две седмици

Повече информация за платформата ще намерите на www.marketparts.com . Можете също така да попълните регистрационната форма тук и да получите безплатна пробна версия за две седмици.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!