Започнаха записвания за националното състезание за млади автомонтьори

13 февруари 2020, 15:57

Регистрациите за националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ за
ученици от професионалните гимназии, организирано от МОН и „Интер Карс България“, вече могат да се правят на сайта на състезанието youngcarmechanic.bg.
Всеки ученик, желаещ да се състезава, както и неговият учител (представител на училището), е необходимо да попълнят своите данни в бланката за регистрация. Съгласно регламента, нерегистриран ученик не можеда вземе участие в състезанието.
В конкурса могат да се запишат ученици от професионалните гимназии и средни чилища с професионални паралелки, провеждащи обучение по специалностите на професиите „Техник по транспортна техника“ и „Монтьор на транспортна техника“ и специалността „Подемно-транспортна техника, монтирана на пътни транспортни средства“ на професиите „Техник по подемно-транспортна техника“ и „Монтьор на подемно-транспортна техника“ от професионално направление „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства“. В отбора може да се включат и ученици от специалностите „Електрообзавеждане на транспортна техника“ и „Експлоатация на автомобилния транспорт“.
Състезанието е част от международния конкурс Young Car Mechanic, организиран от Inter Cars S.A. в Полша, в което България участва за трета поредна година. През 2019 година Ерен Осман от ПГМТ „Владимир Комаров“, гр. Силистра, с ръководител инж. Георги Стоянов спечели първото място в международното състезание. Освен персонална награда, Ерен спечели за своето училище автосервизно оборудване за над 17 000 лв., предоставено от организатора Inter Cars S.A. През 2020 година в Young Car Mechanic ще участват ученици, които са спечелили националните състезания за най-добър млад автомеханик в Полша, Литва, Латвия, Естония, България, Унгария, Хърватска и Украйна. Участникът с най-висок индивидуален резултат от националното състезание и неговият учител ще заминат на финала в Полша през юни.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!