Пълен достъп до автомобили Fiat Chrysler (FCA) – OBD интерфейс с диагностични инструменти от MAHLE

20 февруари 2020, 13:00

  • Споразумение между FCA и MAHLE за безпроблемно използване на данни
  • FCA-OBD интерфейси за диагностика на превозни средства със защитен портал

FCA е първият производител на превозни средства, който защитава OBD интерфейсите си със защитен портал. Това не представлява проблем за потребителите на диагностични инструменти на MAHLE, като TechPRO® или Connex (BRAIN BEE). Споразумение в този смисъл е сключено между MAHLE и FCA (Fiat Chrysler Automobiles), предоставяйки на потребителите безпроблемен достъп до сървърите на FCA и възможността за извличане на цялата необходима информация за диагностика и обслужване.

Защитният портал бе въведен, защото имаше индикации, че трети страни биха могли да получат достъп до функциите, свързани със сигурността на превозните средства чрез диагностични и свързани протоколи. FCA отговори незабавно чрез въвеждане на широки мерки за сигурност. Оттогава OBD интерфейсът може да се чете, но потребителите не могат да пишат или изтриват записи. Промените в системите на превозното средство по-рано бяха възможни само с помощта на оригинални FCA тестери.

„Сервизът ще може да закупи достъп от нас под формата на годишен абонамент и впоследствие достъп до портала на FCA. След това ще бъдат налични диагностични допълнения и могат да се използват изцяло. Потребителите ще могат да работят със своя диагностичен инструмент от MAHLE както обикновено, превключвайки бързо до FCA сървъра, за да изтеглите сертификата, който е необходим за определени сервизни функции “, обяснява Йоахим Шневейс, EMEA мениджър продажби сервизни решения в MAHLE Aftermarket.

Чрез непрекъснато разширяване на своето продуктово портфолио в областта на сервизните решения, MAHLE Aftermarket все повече се променя от доставчик на части към доставчик на решения. MAHLE се насочва към трансформацията на мобилността на бъдщето. Компанията, която празнува своя 100 години от основаването си през 2020 г., не само че разполага с подходящите резервни части за сервизите и търговията на едро, но също така поддържа своите клиенти с диагностика, инструменти и сервизно оборудване, обучение, както и информация (RMI) за ремонт и поддръжка. По този начин MAHLE подкрепя независимите сервизи във времена на развиваща се мобилност и се позиционира като силен партньор по цялата верига за търговия и сервизи.

Източник: MAHLE

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!