Компресорът за климатик – от функция за комфорт до надеждно работещ компонент

27 февруари 2020, 7:00

  • Компресорите за климатик играят много по-голяма роля в хибридните и електрическите превозни средства, отколкото при тези с двигател с горивно устройство
  • Климатичната услуга става все по-важна, отваряйки нови обеми за сервизи

След придобиването на Behr Hella Service (BHS) от MAHLE Aftermarket, се провежда интензивна дейност в логистичните центрове в Полша, Германия, Великобритания, Испания, Франция, Турция, Русия, САЩ, Бразилия, Южна Африка и Китай. Климатичните компресори MAHLE – механично и електрически задвижвани – са с особено голямо търсене.

Климатичните компресори са в основата на веригата на хладилния агент. Те кондиционират кабината и контролират температурата на може би най-важния компонент в задвижването на електрическото превозно средство: акумулатора. В края на краищата поддържането на тяговата батерия при правилната температура има решаващо влияние върху експлоатационния живот, скоростта на зареждане и пробега на електрическото превозно средство. Тяговите двигатели и силовата електроника също трябва да се охлаждат. Това променя ролята на компресора за климатик. Докато преди беше отговорен за комфорта в кабината, сега той е компонент на силовото съоръжение, като го предпазва от повреди и гарантира експлоатационната безопасност на автомобила. Електрическите превозни средства трябва да използват компресори с електрическо задвижване, тъй като аксесоарния ремък не може да се използва като задвижване, както в случая с двигател с гориво.

„Разширената функционалност на компресора за климатизация в областта на електронната мобилност и хибридите повишава значението на A / C услугата, като по този начин създава по-голям обем на обслужване за сервизите“, казва Олаф Хенинг, корпоративен изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър MAHLE Aftermarket. „От сервизите зависи да информират водачите на хибридни и електрически превозни средства за последствията от повреда в системата. Те варират от намален обхват на движение и спиране на превозното средство до повредени компоненти. Разбира се, ние подкрепяме нашите клиенти, като им предоставяме информационни материали, обучение и нашите доказани решения за климатични услуги и диагностика “, продължава Хенинг.
През 2020 г. MAHLE Aftermarket разполага с 1100 различни компресори за климатизация в своята гама. При покупка клиентите на MAHLE Aftermarket се възползват от богатия си опит в областта на OEM производителите, 100-годишен опит в разработването и производството на компоненти за превозни средства, както и повече от 30 години опит в областта на климатичните услуги.

Относно MAHLE
MAHLE е водещ международен партньор за развитие и доставчик на автомобилната индустрия, както и пионер за мобилността на бъдещето. Групата MAHLE се ангажира да направи транспорта по-ефективен, по-екологичен и по-удобен, като непрекъснато оптимизира двигателя с изгаряне, напредва в използването на алтернативни горива и поставя основите за световното въвеждане на електронна мобилност. Продуктовото портфолио на групата набляга на всички важни въпроси, свързани с технологията за задвижване и климатизация – както за задвижвания с двигатели с горене, така и за електронната мобилност. Продуктите MAHLE са монтирани във всеки втори автомобил в световен мащаб. Компонентите и системите от MAHLE се използват за стационарни приложения, за мобилни машини, железопътен транспорт, както и за морски приложения.

Източник: MAHLE

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!