Ръководител от AUDI обяви, че електрификацията в мобилността може да утрои размера на индустрията до 2050 г.

2 март 2020, 19:00

Audi започна да продава e-tron, първия си напълно електрически автомобил, миналата година в САЩ

Размерът на световната автомобилна индустрия може да се утрои през следващите 30 години, когато доказаните технологии за електрификация и мобилност се развият, което води до текущи инвестиции в тези области, казва ръководителят на отдела за електрификация на Audi от Америка.

Коди Такер, който е с екипа на Audi през последните седем години, заяви, че темпът на електрификация се увеличава и бариерите пред приемането на електрическите превозни средства намаляват с бързи темпове.

“Защо автомобилните бизнеси правят огромни инвестиции в тази технология? Защото днес автомобилната индустрия е индустрия от 2 трилиона долара. До 2050 г. с тези промени се изчислява на индустрия от 7 трилиона долара и всички се борим за „парче” от бизнеса “, каза Такер пред Икономическия клуб в Чикаго.

Thacker наблюдава развитието на инфраструктурата за продажба и обслужване на електрически превозни средства за германската марка и нейните дилъри. Той е отговорен и за партньорства, които помагат на клиентите на Audi да се ориентират в света с електрически превозни средства (EV).

Такер казва, че ранните дни на електрификация много приличат на “дивия Запад”, когато заселниците се надпреварват да грабнат земя в САЩ, за да си осигурят бъдещето. Той твърди, че автомобилостроителите вече са в този момент.

“Отне пет години, за да може индустрията да продаде първия милион електромобили”, каза Такер. “Тази година вероятно ще достигнем 10 милиона продадени EV и ще продаваме още милион EV на всеки четири месеца. И това е само началото”, каза Такер и добави, че в световен мащаб ще се представят повече от 500 EV модели до 2021 г.

Той прогнозира, че EV ще държат 60 процента пазарен дял в САЩ до 2040 г. – това е груба равностойност на 10 милиона единици годишно при текущите темпове. Докато разходите, обхвата, инфраструктурата за зареждане и апатията на потребителите остават бариери пред EV продажбите, тези бариери отслабват, тъй като технологията на батериите се подобрява и става по-евтина, а инфраструктурата за зареждане се разширява.

Audi започна продажбата на e-tron, първото си акумулаторно електрическо превозно средство, миналата година в САЩ с променлив успех. Марката продаде 5369 броя в САЩ през 2019 г., след като електрическият кросоувър влезе в продажба през април. Той планира да разшири гамата си от EV от началото на тази година с представянето на Audi e-tron Sportback, а през следващата година с e-tron GT.

Източник: ANE

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!