“Chain Protect” – допълнителна защита за синхронизиращи вериги от Schaeffler и Liqui Moly

3 март 2020, 8:00

За оптимално смазване и допълнителна защита срещу износване, Schaeffler включва добавка за веригата със своите INA комплекти за синхронизиращи вериги. Този продукт, разработен от Schaeffler и специалистът по масла и добавки Liqui Moly, намалява износването при работа след смяна на верижното задвижване с до 20 процента.

Този продукт е разработен специално за вериги за синхронизация, които трябва да работят стабилно при висока натовареност и обороти на двигателя. Търсенето на вериги за синхронизация е особено голямо при превозни средства, които изминават предимно къси разстояния. Нова верижна система обикновено се монтира във вече износени двигатели със замърсявания и остатъци от масло. Върху това се фокусира Шефлер. Решаващи фактори за дългия експлоатационен живот на новата верига за синхронизация – и с това безпроблемна работа на двигателя – са подмяната на цялата система на задвижване на веригата, използването на определеното от производителя масло и допълнителното намаляване на износването от новата добавка. „Механично износване и удължаване на веригата в резултат на това, са причинени най-вече от неадекватно смазване и при най-лошия сценарий могат да доведат до повреда на двигателя “, казва Maik Evers, директор за управление на продукти на Schaeffler Automotive Aftermarket. „Ние сме разработили добавка заедно с Liqui Moly, която противодейства на това и предлага допълнителна защита срещу износване.“

При монтажа добавката – на базата на смазочно масло с ниско триене MoS2 – се нанася върху веригата и зъбното колело, за да създаде силно издръжлив смазващ филм върху всички метални повърхности, които се търкат или се плъзгат една върху друга. Намалява триенето и гарантира по-плавна работа на веригата. Това води до до 20 процента по-малко износване на новите части. Комплектите се предлагат също с вериги за синхронизация, верижни зъбни колела, хидравлични и механични обтегачи на вериги, опъващи и направляващи водачи, заедно със съответните уплътнения и всички монтажни части, необходими за професионален ремонт. Предимството на KIT – чрез подмяна на цялата система за ангренажно задвижване, сервизите могат да избегнат скъпи последващи повреди на двигателя.

Повече информация за комплектите INA за верига за синхронизация, както и цялото продуктово портфолио на подразделението Automotive Aftermarket на Schaeffler, можете да намерите тук . Регистрираните потребители ще имат не само онлайн каталога на TecDoc за всички производители, но и цялата техническа информация, като видеоклипове за инсталиране и технически брошури, заедно с цялостната програма за техническо обучение на Schaeffler – например за подмяна на веригите за синхронизация.

Източник: Schaeffler

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!