Афтърмаркет обслужване на утрешния ден – какво означава електрическият мотор за независимите сервизи?

5 март 2020, 13:00

Появата на електрическата мобилност често е придружена от несигурност за сервизите. От колко и каква поддръжка се нуждае електрическия мотор? Какъв обем на ремонтите може да се очаква? Кои са често срещаните модели и нива на напрежение? И как сервизите могат да получат необходимата информация за гарантиране на безопасна, ефективна и бърза поддръжка и ремонт? Тук идва MAHLE Aftermarket, като доставчик на комплексни решения с експертиза на OEM.

MAHLE вече предлага на производителите на електрически превозни средства сложни задвижващи решения с максимална производителност. Тяговите мотори MAHLE са подходящи за всички приложения: за леки и пълни хибридни превозни средства, както и за чисто електрически превозни средства с батерия или превозни средства с горивни клетки, дори двуколесни. Като непрекъснато разширява дейността си в областта на силовата електроника и задвижвания, MAHLE се подготвя за трансформацията на мобилността и проправя пътя към своя пазарен портфейл на близкото бъдеще.

„Изискванията към сервизите се променят и стават все по-разнообразни. Ние ги подкрепяме, като предлагаме високо ниво на достъпност, най-високо качество и всички услуги и информация, от които се нуждаят в сервиза “, казва Олаф Хенинг, изпълнителен вицепрезидент на корпорацията и генерален мениджър MAHLE Aftermarket.

Термичното управление на акумулатора и задвижването на електрическите превозни средства ще бъде особено важна част от ежедневния живот в утрешните сервизи. Термичният цикъл на електродвигателя се различава коренно от този на двигателя с изгаряне. Компресорът за климатик става част от силовия агрегат, тъй като е отговорен за охлаждането на акумулатора и мотора. Значението на ефективността е особено очевидно при пътуване през зимата. Докато двигателят с изгаряне произвежда достатъчно отпадъчна топлина за отопление на интериора, енергията на електромотора едва е достатъчна за загряване на въздуха в кабината. Електрическите автомобили произвеждат отпадна топлина – например по време на зареждане на батерията – но значително по-малко от двигателите с изгаряне. Разпръсквайки тази топлина за защита на компонентите, от една страна, и използвайки я ефективно за климатизация, от друга, е важен аспект на термичното управление. В крайна сметка всички мерки имат една и съща цел: по-ефективно използване на наличната енергия, за да се увеличи пробега. Системите за термично управление с тази сложност са нови за сервизите. Поради тази причина MAHLE вече работи, за да гарантира, че информацията за ремонта и поддръжката (RMI), резервните части, диагностичните инструменти и сервизните единици са достъпни за сервизите в точното време. MAHLE предоставя специфична поддръжка за сервизите в този нов бизнес сегмент. Компанията вече работи, за да гарантира, че информацията за ремонт и поддръжка (RMI), резервни части, диагностични инструменти и сервизни единици са достъпни за сервизите в точното време.

Източник: MAHLE

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!