Противоалергенен филтър за цветен прашец

10 март 2020, 17:00

Дишайте свободно в превозното средство

Все повече хора страдат от алергии. За да ги предпази от това, MANN + HUMMEL е разработил интериорен филтър, който неутрализира причиняващи алергия вещества – и в същото време предотвратява навлизането на бактерии в автомобила чрез вентилацията или климатизацията.

Световната здравна организация от години класифицира алергиите като четвъртото по честота хронично заболяване в световен мащаб. Защото все повече и повече хора страдат от алергични реакции, което означава, че имунната им система е свръхчувствителна. Не е изненада, защото цветния прашец, бактерии и плесени продължават да проникват в нашето ежедневие – дори в автомобила. Това не само е досадно, но – в допълнение към опасния за здравето въздух на закрито – представлява и заплаха за безопасността на движението: ако водачът трябва да киха енергично, той се разсейва за около две секунди. Забавената реакция и удължения спирачен път са опасните последици.

Тежка работа за филтрите

Трябва да се използват ефективни филтри в кабината, за да се защити водачът и неговите пътници от прашец и бактерии. Защото през поленовия сезон има около 3000 частици прашец в един милилитър въздух. Звучи като херкулесова задача, с която филтрите трябва да се справят.

MANN + HUMMEL разработи ефективно решение: филтър в кабината, който освен малки и груби частици, филтрира и причиняващи алергия вещества, наречени алергени.

Биофункционално покритие за защита от алергени

Обикновените филтри в кабината съдържат филтър за частици, а често и слой от активен въглен. Такъв е случаят и с кабинния филтър от MANN + HUMMEL. В допълнение към грубите частици като прах, замърсявания и абразия от гумите, филтърният слой почти напълно отделя и най-малките фини частици. Слоят активен въглен почти напълно абсорбира вредните газове, неприятните миризми и озона от въздуха, който преминава през него.

В допълнение, този филтър за купе съдържа и трети слой с биофункционално специално покритие, изработен от така наречените полифеноли.  Полифенолите са естествени продукти с противовъзпалителен ефект и се считат за стимулиращи здравето. Те се срещат в различни растения като зелен чай, нар и много други и имат способността да се свързват с алергени и да ги правят безвредни. MANN + HUMMEL използва този начин на действие във филтрите си.

Трислойна технология за комфорт и сигурност

Полифеноловото покритие е антиалергенно и антимикробно.  Той предпазва шофьорa и пътниците от бактерии и плесени, както и алергени и ги неутрализира до 100 процента. Развитието на плесените се намалява с повече от 95 процента. По този начин някои заболявания могат да не се провокират и страдащите от алергиии да дишат свободно.

Източник: IAAF

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!