Повече място в кабините на по-малките превозни средства

13 март 2020, 17:00

ZF пуска в действие първата предна електрическа паркинг спирачка

ZF стартира първата технология Front Electric Park Brake (EPB)

Предната електрическа паркинг спирачка е идеална за по-малки автомобили и осигурява повишена безопасност и комфорт

ZF пусна на пазара първата предна електрическа паркинг спирачка, разширявайки обхвата на системите за електрически паркинг спирачки (EPB) до по-широка гама от превозни средства. С това решение производителите на автомобили вече могат да оборудват по-малките автомобили с усъвършенствана спирачна система и да проектират интериора си без класическия лост за ръчна спирачка или педала за паркинг спирачката.

Това, което сега е обичайно за автомобилите от горен, среден и компактен клас, благодарение на Electric Park Brake (EPB), преди беше много трудно за дизайнерите на малки и много малки автомобили: премахването на лоста за ръчна спирачка. Със серийното производство на първата предна EPB в отрасъла, ZF вече позволява тази технология да бъде инсталирана в по-малки автомобили. Например спирачния лост може да бъде заменен с компактен превключвател, създавайки повече пространство в интериора и по-голяма свобода за интериорен дизайн. В момента старта на серийното производство се извършва в Корея и Китай.

Манфред Майер, старши вицепрезидент, инженеринг на Отдела за активна безопасност на ZF коментира: „Технологията предна EPB е истинска иновация в индустрията. Дори производителите на малки и много малки автомобили вече могат да използват EPB с всичките му предимства. Шофьорите на автомобили се възползват от повишената безопасност и комфорт. ”

Подобрени функции за малки автомобили благодарение на преднa EPB на ZF

В допълнение към класическата функция на спирачната система, EPB улеснява стартирането по наклон, например с функцията Auto-Hold. В градския трафик или задръстванията спирачната система също значително увеличава комфорта при шофиране благодарение на функцията stop&go. В допълнение, по-високото разпределение на статичното натоварване на предния мост поддържа повишена безопасност за паркиране на автомобила върху хлъзгави наклони.

Предната EPВ на ZF елиминира компонентите, необходими за ръчната спирачка в задните барабанни и дискови спирачки и изисква само малки модификации на спирачните апарати на предния мост, докато интегрира необходимите електронни компоненти и софтуер в съществуващия ESC контролен блок. Това може допълнително да намали теглото на системата на задната ръчна спирачка.

„Това е допълнителен пример за това как ZF адаптира технологията, която е била успешна на пазара, към специфичните изисквания на превозното средство. По този начин прехвърляме продуктовите предимства на електрическата спирачка на други сегменти на автомобила “, заключи Майер.

ZF е пионер на Electric Park Brake технология на задния мост от 2001 г. и е доставил над 75 милиона EPB по света.

Източник: ZF

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!