PSA затваря всичките си европейски фабрики поради разпространение на вируси

17 март 2020, 13:00

PSA Group затваря своите европейски фабрики до 27 март поради разпространението на огнището на коронавирус.

Затварянето засяга заводи, изграждащи автомобили Peugeot, Citroen и DS, както и фабриките на Opel в Германия и Полша и заводите Vauxhall във Великобритания.

PSA заяви, че затваря заводите заради ускорението, наблюдавано през последните дни на сериозни случаи на COVID-19, близко до определени производствени обекти. Прекъсването на доставките на части от основните доставчици и внезапният спад на автомобилните пазари също бяха причини за затварянето, казаха от компанията.

Производство на Peugeot 2008 във фабриката на PSA във Виго, Испания.

Заводите на автомобилните производители в Мълхаус, Франция и Мадрид, Испания ще затворят в понеделник, се казва в съобщение на PSA в понеделник.

Фабрики в Поаси, Рен и Сошо във Франция; Сарагоса, Испания; Айзенах и Руселселхайм, Германия; Ellesmere Port, Англия; и Гливице, Полша, ще спрат производството във вторник.

Автомобилните заводи в Хордейн, Франция; Виго, Испания; и Мангуалде, Португалия, спират в сряда.

Фабриките в Лутън, Англия и Трнава, Словакия, ще спрат производството в четвъртък.

PSA не каза дали или кога ще бъдат затворени фабриките в Австрия, Унгария, Полша и Франция.

Нарастващ брой автомобилни производители, включително Fiat Chrysler Automobiles, Ferrari, Lamborghini, марката Seat на Volkswagen Group и Renault обявиха, че всички или някои централи ще бъдат затворени поради ефектите от огнището. PSA Group е вторият по големина автомобилен производител в Европа, след Volkswagen Group, с 3,02 милиона автомобила, продадени през 2019 година.

Източник: ANE

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!