Vitesco Technologies печели основна поръчка от европейски производител на автомобили

20 март 2020, 17:00

  • Първото масово производство на електрически нагряван каталитичен преобразувател в световен мащаб е част от стратегията за електрификация на Vitesco Technologies
  • Стартиране на производството за многомилионен договор, свързан с електрифицирани микробуси, планирано за края на 2022 година
  • Иновативен електрически каталитичен преобразувател, насочен към осигуряване на съответствие на превозните средства с планирания строг стандарт Euro 7

Vitesco Technologies, водещ доставчик в областта на електрификацията на превозните средства, и подразделението Powertrain на Continental спечелиха голям договор от европейски производител на превозни средства за доставка на иновативни електрически нагревателни елементи за дизелови каталитични преобразуватели. Тази технология за електронни катализатори на марката EMICAT® ще се използва в два 48-волтови хибридни микробуса на производителя. Стартирането на производството за многомилионния договор е планирано за 2022 година.

Иновативният е-катализатор е част от стратегията за електрификация на Vitesco Technologies

Способността за бързо загряване на каталитичния конвертор по всяко време увеличава общата ефективност на последващата обработка на отработените газове. Това означава, че превозните средства ще бъдат подготвени да отговарят на бъдещия изключително строг стандарт Euro 7. Електрическият катализатор EMICAT®, разработен от Vitesco Technologies, е форма на интелигентна електрификация за двигатели с гориво. Той осигурява ефективно последващо третиране на отработените газове, дори когато те са твърде студени за тази цел. Такъв е например случаят, когато дизеловият двигател произвежда много малко топлина при бавен градски трафик. Токът 48 V за е-катализатора се получава чрез възстановяване в меката хибридна система на превозното средство.

„Електрификацията на задвижващия механизъм, която върви заедно с по-високата електрическа мощност, ясно подкрепя иновациите като EMICAT®. Електронният катализатор позволява стабилен контрол на емисиите по отношение на всички реални ситуации на шофиране за изключително чиста бъдеща мобилност “, казва Клаус Хау, ръководител на отдела за сензоризация във Vitesco Technologies. „EMICAT® премахва решително слабото място, а именно прекомерно студени отработени газове. Първото серийно производство на електрически катализатори в световен мащаб потвърждава значението на безопасността на емисиите във всички ситуации на шофиране “.

Безопасността на емисиите – дори при стартиране на студен двигател става „норма”

Високата ефективност на съвременните дизелови двигатели означава, че двигателят едва се затопля в определени работни ситуации. По принцип това е желателно, тъй като загубената топлина означава по-ниска ефективност. Въпреки това замърсителите на отработените газове могат да бъдат превърнати в безобидни вещества в каталитичен преобразувател само ако отработените газове и следователно каталитичните преобразуватели са достатъчно горещи. Това често не е така, особено при бавен трафик в градовете, където условията по време на студено стартиране на двигателя, са чести. „Това е изключително важно за спазването на строгите стандарти за емисиите, тъй като огромната част от замърсителите в тестовия цикъл се отделят по време на фазата на студен старт“, обяснява Ролф Брюк, ръководител на каталитичните конвертори и филтри във Vitesco Technologies.
Във ванове, оборудвани с 48-V мека хибридна технология, токът, възстановен по време на рекуперация, се използва за загряване на каталитичната конверторна система в тези ситуации. „Тогава последващото третиране на отработените газове също работи надеждно“, добавя Брюк.


Цялостна система успешно тествана в изследователски автомобил

В специализиран лек хибриден демонстрационен автомобил с дизелов двигател Vitesco Technologies демонстрира ефекта, който EMICAT® може да има със своята 4kW мощност на отопление: В Super Clean електрифициран дизелов автомобил с 48-V система, емисиите на NO x намаляват с 40 % и емисиите на CO 2 намаляват с 3% при теста за WLTP. В изключително бавния цикъл „Трафик за Лондон“, емисиите на NO x дори паднаха с 62%. В електрифицирания дизел Super Clean ефективността на последващата обработка на отработените газове нараства до 97%.

Източник: Vitesco Technologies

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!