Нова фамилия електрически задвижващи механизми за турбокомпресори

23 март 2020, 7:00

Pierburg GmbH, отговаряйки на най-новите технически изисквания, разработи ново поколение ротационни и линейни турбо задвижвания, подходящи за турбокомпресори с разтоварващи клапани или променлива геометрия на турбината (VTG). Модулният подход позволява да се реализират индивидуалните изисквания на клиента, като позиция на свързване или дизайн, икономически ефективно и с малко разходи.

В допълнение към необходимите спецификации за сила и въртящ момент, новите задействащи механизми осигуряват и подобрено време за работа, позволяват по-голям брой цикли и намалено тегло.

Използваните за тази цел дву- и тристепенни зъбни механизми се характеризират с нисък шум и голям брой цикли. Те предлагат до 360 ° ъглово изместване и до 15 милиметра ход на изхода. Това позволява по-голям работен обхват и разширени опции за различни функции. Изборът на електродвигателите и избраният дизайн улесняват постоянно качество на работа дори при температура на околната среда над 160 градуса по Целзий.

В зависимост от изискванията на клиента, може да се използва и торсионно-пружинен механизъм за връщане. След това сензорната система позволява напълно променливо управление на задвижването в целия диапазон на регулиране. Сензорите могат също да изпращат настоящите сигнали за положение до контролера на двигателя в аналогова или цифрова форма, в зависимост от изискванията.

Източник: Pierburg

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!