Диск на съединителя с центробежни амортисьори тип махало

23 март 2020, 17:00

Доказана технология, интегрирана в компактен пакет

Стойности на CO2, шумови емисии, надеждност и ефективност – изискванията към съвременните системи за задвижване продължават да растат. За да отговорят на тях, двигателите трябва да работят с по-ниски и по-ниски обороти. Днес трябва да е възможно автомобилът да се движи безпроблемно със скорост от около 1000 об. / мин. на най-високата предавка без никакъв забележим компромис в комфорта при шофиране. В този диапазон на обороти обаче, боботенете и бръмченето, свързани с резонанса стават значително по-осезаеми. Ето защо се изискват ефективни торсионни системи.

Фиг. 1: Диск на съединителя LuK с центробежни амортисьори тип махало (страна на маховика)

Двумасовият маховик LuK (DMF) с центробежни амортисьори тип махало е специално създаден за справяне с подобни предизвикателства. При превозни средства с въртящ момент на двигателя над 250 Nm, това в момента е най-ефективното средство за превенция на шумове, свързани със скоростта. Сега интегрирането на амортисьори тип центробежно махало в диска на съединителя представлява успешен напредък в затихването на торсионните вибрации. Системата осигурява на производителите рентабилна алтернатива при трансмисии с твърд маховик, които изискват по-голям капацитет за амортизация.

Ефективността на този тип конструкция е под тази на DMF и над феродов диск с торсионни пружини, при приложения с въртящи моменти до 250Nm. Дискове на съединителя с тази технология са предназначени само за превозни средства, вече оборудвани с такива като ОЕ.

Фиг. 2: Диск на съединителя LuK с центробежни амортисьори тип махало (страна на скоростната кутия)

Забележка: По време на монтажа на диска на съединителя, центробежно махалообразни амортисьори могат да се движат. Получените шумове са нормални: а не представляващи дефект. Те сочат, че технологията работи перфектно.

Източник: LUK

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!