Модерният въглероден керамичен спирачен диск извежда спирачната сила на следващо ниво

25 март 2020, 17:00

Brembo с гордост обявява старта на DYATOM ™. Разработен от Brembo SGL Carbon, това ново решение за спиране повишава ефективността на въглеродните керамични спирачки на изцяло ново ниво.

DYATOM ™ съчетава технология от моторните спортове с изключителна устойчивост на износване, за да се постигне най-висока температурната ефективност. Гарантирайки максимална спирачна сила, това ново решение идеално пасва на новия Ford GT MK II – първото приложение за супер спорт на този нов спирачен диск.

„Дълготрайните ни отношения с Ford днес са допълнително подсилени с първото приложение на DYATOM ™ на новия Ford GT MK II. Връзката между Brembo и Ford датира от 1996 г., когато Brembo за първи път доставя предни спирачни дискове на Mustang SVT Cobra R, и отново през 2000 г., когато спирачни апарати Brembo и дискове са представени на Mustang SVT Cobra R.

Компанията е работила с екипите на Ford и Multimatic, за да настрои ефективността на триене на накладките към дисковете DYATOM ™, за да предложи по-агресивно спирачно решение за Ford GT MK II.

Химията в керамичния въглероден диск DYATOM, със своите пет слоя , осигурява изключително високи топлинни показатели, с изключителна устойчивост на износване. Чрез този ефект работата на спирачните накладки се поддържа при по-ниски работни температури.

В резултат на това спирачката може да бъде намалена като размери и въпреки това да осигурява същата и още по-висока спирачна сила.

Предимства:

1. По-ниска работна температура

  • позволява по-висока производителност на спирачката
  • по-малко износване на триещите материали
  • подобрена стабилност на педала на спирачката благодарение на по-ниската температура на спирачната течност

2. Намаляване размерите на карбоновия керамичен диск DYATOM ™

  • осигурява по-ефективно използване на материалите
  • намалява неуравновесените маси, което води до по-добра динамика на автомобила и по-ефективен контакт на колелото с пътя
  • по-кратки спирачни разстояния

3. Като цяло

  • дълготрайна и устойчива спирачна система
  • почти няма абразивно износване на повърхността на диска
  • дисковете могат да се прилагат с медни накладки, които вече се използват в някои приложения на въглеродните керамични дискове Brembo / SGL

Източник: Brembo

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!