Лоша производителност на A / C системата на Mazda MX-5

26 март 2020, 17:00

Техническият екип на Autodata споделя своите корекции на често срещаните проблеми, повдигнати чрез техническата помощна линия на Autodata

Проблем:

Имаме клиент с Mazda MX-5 от 2015 година. Колата имаше проблем с A / C системата, която не духаше студен въздух. Заменихме уплътнение на тръбата за високо налягане A / C, където тя се свързва с компресора за климатик, тъй като изглеждаше, че изтича хладилен агент. Сега, само след няколко месеца, превозното средство се върна в сервиза със същия проблем. Можете ли да помогнете?

Корекция:

Имахме съобщения за неизправност, която засяга моделите MX-5 в рамките на годината в диапазона от 14/05/15 до 19/06/18. Проверете A / C тръбата за високо налягане, където тя се свързва към A / C компресора. При по-внимателна проверка ще откриете съвсем малка пукнатина в тръбата за високо налягане A / C. Повредата на тръбата за високо налягане A / C се причинява от вибрации и движението на двигателя. Поставете модифицираната с допълнително укрепване A / C тръба за високо налягане. Презаредете A / C системата с правилното количество хладилен агент. Това трябва да отстрани неизправността.

Източник: Autodata

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!