DAYCO помага в битката срещу CORONAVIRUS

7 април 2020, 7:00

Dayco, водещ доставчик на продукти за двигатели и задвижващи системи за автомобили, промишлеността и афтърмаркета, се възползва от възможността да преустрои производствените си ресурси за подпомагане на страдащите от пандемията Covid-19, като произвежда жизненоважни компоненти за маски. Тези маски използвани досега за гмуркане се преработват за приложение в животоспасяващите респираторни апарати.

Адаптацията на маската, която обикновено се продава чрез спортния доставчик Decathlon, е продукт на мисълта на създателя ù, и подкрепен от екип от проектанти, включително италианското консултантско сдружение Исинова, осем експерта и няколко партньора, което превръща маската, първоначално предназначена за забавление в свободното време, в жизненоважен ресурс, който вече се използва в болници в Северна Италия и от Италианския Червен кръст.

Признавайки стойността на инициативата за спасяване на човешки животи, Dayco се възползва от възможността да произведе ключов компонент – т. нар. клапан „Шарлът“ – който позволява превръщането на маската в медицинско устройство за дишане и се произвежда на 3-D принтери в своята производствена база в San Bernardo d’Ivrea в северна Италия.

Коментирайки развитието, президентът на Dayco Майкъл Вайс каза: „Да можеш да дадеш своя принос в борбата с този ужасен вирус беше лесно решение, тъй като разполагаме с необходимите съоръжения и машини, за да направим клапана „Шарлът“ в необходимото количество. Приемаме го и като задължение за реагиране на националните и международните извънредни ситуации“.

„Вече сме в контакт с болниците Ivrea и San Giovanni Bosco, заедно с Червения кръст, за да помогнем за разпространението на артикула, който може да бъде инсталиран бързо и лесно при преобразуването на трите съществуващи клапана в лицева маска за животоспасяващото устройство.“

Всички фалове, необходими за производството на 3-D принтиран клапан са налични тук: Download

Източник: Dayco

MOTOFOCUS.BG призовава за отговорно и дисциплинирано поведение по време на карантина.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!