Continental / ATE разширява гамата си спирачни дискове за моделите на Mercedes-Benz

25 януари 2019, 13:00

  • Бъдещата гама обхваща модели E-Class и AMG
  • C Клас: Спирачни дискове за предните и задните оси
  • Сервизите се възползват от икономична алтернатива

Технологичната компания Continental значително разшири гамата си спирачни дискове за моделите на Mercedes-Benz. Качеството на новите дискови спирачки е сравнимо с това на OE продуктите. Независимите сервизи сега имат икономичен продукт, който е сравним с първокласната марка за патентованата двукомпонентна концепция на спирачния диск. Continental е първият независим доставчик на спирачни дискове за предния мост на C-класата през 2016 г. След успешното пускане на пазара технологичната компания непрекъснато разширява своето портфолио за C класа, който вече включва решение за задния мост. Серията спирачки се допълва от повече продукти за повече модели, а широката гама на ATE също ще покрие моделите от серията E Class в бъдеще. Continental отново поставя нови стандарти за резервни части с разработването на двукомпонентен спирачен диск за автомобили Mercedes в сегмента на високия клас. „Големият успех на еднокомпонентния спирачен диск потвърди, че цялата интензивна работа по разработката си заслужаваше – и ние положихме много усилия в двукомпонентен спирачен диск, за да предложим на пазара икономична алтернатива”, казва Надин Фьорстер , който отговаря за управлението на спирачните продукти в Continental.

Премиера на пазара за резервни части – спирачен диск за моделите Mercedes AMG

От края на годината дилърите и сервизите за пръв път ще разполагат с резервен продукт за замяна на спирачните дискове на многобройните модели от серията Mercedes AMG. Continental е разработил концепция за спирачен диск от две части, състояща се от барабан и фрикционен диск. Спирачката е специално проектирана за високомощни превозни средства, при които спирачният диск трябва да поглъща голяма кинетична енергия. Спирачният диск за предния мост покрива високомощни модели като Mercedes AMG C43 и E43, както и CLS и GLC.

Решения за Е класа

В бъдеще спирачните дискове ще се предлагат за серия E клас A238, C238, S213 и W213, а Continental също така разработи патентованото еднокомпонентно решение за клас C. Сега то обхваща моделите, в които оригиналния диск на Mercedes-Benz се монтира като оригинално оборудване. Сервизите могат да ги поръчат от търговеца на едро от средата на октомври. Има и още една иновация за всички спирачни дискове, предлагани от Continental за моделите на Mercedes-Benz: включените фиксиращи болтове вече са направени от синтетичен материал вместо метал, за да предпазят дисковете по време на монтажа.

Тестът за издръжливост премина на пистата Nürburgring

Както всички спирачни дискове на ATE, новите спирачни дискове с покритие за моделите на Mercedes са доказали, че отговарят на стандартите за качество на оригиналното оборудване. В многобройни изпитания, те са изпълнили изискванията на европейския стандарт ECE-R90 и тяхната функционалност е тествана широко и независимо, което потвърждава тяхната безопасност. Continental обаче направи още една стъпка по-нататък: „Ние подложихме нашите продукти на нашия собствен тест за издръжливост в Нюрбургринг, където беше нает професионален шофьор, който да ги постави в екстремни условия. След няколко кръга с пълно натоварване, беше ясно, че нашите дискове и винтове щяха да спечелят “пол позицията”! Техният модел на износване е сходен с този на оригиналния продукт, ”съобщава Франк Холщайн, продуктов мениджър спирачни продукти.

Продуктите на ATE не само отговарят на най-високите стандарти за качество, но и убеждават водачите, които днес изискват все по-голям комфорт. Цялата гама ATE се характеризира с ниски нива на шум и удоволствие при шофиране, а спирачните дискове за моделите на Mercedes също притежават тези качества. Continental ще продължи последователно да разширява продуктовата си гама в бъдеще.

Източник: АТЕ

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!