Подготовка на спирачните дискове за монтаж – още едно мнение

20 април 2020, 7:00

При подмяната на спирачните дискове е важно те да са подготвени правилно, за да увеличат максимално ефективността и да осигурят дълъг живот.

Когато подготвяте спирачния диск за монтаж е важно да почистите диска, като следвате тези стъпки:

1) Вземете кофа, пълна с топла вода и сапун за чинии

2) Почистете със сапунената вода спирачния диск от двете страни с четка

3) Изплакнете диска

4) Монтирайте го върху превозното средство

Изпълнявайки тези стъпки премахвате консервиращото маслото, предпазващо от ръжда и металните стружки, които са останали закрепени на повърхността.

Честа грешка е използването на почистващ препарат за спирачки вместо сапун за чинии. Препаратът за почистване на спирачки НЕ трябва да се използва, защото той се изпарява твърде бързо. Той не отмива металните стружки и глоляма част от тях остават на диска. Когато спирачката накладка осъществи контакт с тези метални стружки, това води до проблеми с трансфера на материал между спирачната накладка и диска.

Друго важно нещо, което трябва да имате предвид е, че тази процедура трябва да се извършва само на спирачни дискове без покритие. Дискове с покритие за предотвратяване на ръжда са готови за монтаж и не е необходимо да се мият. Като отделите няколко допълнителни минути, за да измиете правилно дисковете ще има по-малко рекламации и  по-доволни клиенти.

Източник: brakepartsinc

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!