TRW челюстни накладки с нов дизайн

29 януари 2019, 9:00

Оцветени в черно:

  • Боята предлага максимална защита от корозия
  • Може да се използва в 95% от автомобилите в Европа
  • Над 300 монтажни комплекта осигуряват лесен монтаж

Черната боя е запазена марка на спирачните дискове от ZF Aftermarket за марката TRW в продължение на много години. Специалното покритие придава на продуктите уникална повърхност и преди всичко осигурява особено ефективна антикорозионна защита. Челюстните накладки на TRW са приравнени с продуктовата гама и са боядисани в черно.

Спирачните дискове са подложени на екстремни условия. Ледените температури, мокрите пътища и пътната сол са проблем, особено през зимните месеци.

Тъй като спирачките са сред компонентите на превозното средство, които са най-важни за безопасността, всички спирачни части трябва да имат добра защита. За да се гарантира, че те преди всичко функционират перфектно и ефективно и без да генерират шум, инженерите са разработили черна боя за спирачните дискове TRW преди няколко години. Челюстните накладки са защитени предимно от спирачните барабани, но покритието осигурява допълнителна защита срещу корозия. Ефективността на тази защита наскоро беше доказана в тест за солен спрей съгласно международния стандарт ASTMB117. Дори и след 240 часа престой в солен спрей, спирачните челюсти показваха само най-малките следи от корозия.

Екологично чисто производство

В допълнение към специалното покритие и атрактивния дизайн, продуктите с OE качество са особено убедителни поради екологичното им производство. Челюстните накладки на TRW са сертифицирани съгласно ECE R90 и следователно не съдържат хром VI, тежки метали или азбест. Фактът, че продуктовата гама TRW на барабанни спирачни системи покрива 95% от автомобилите, също е достатъчно убедителна.

Удобство за сервизите е, че челюстните накладки могат да бъдат поръчани индивидуално или като комплект за сглобяване. Сега има над 300 монтажни комплекта, които включват изчерпателни обяснения за бърз и лесен монтаж на тези челюстните накладки с доказано OE качество. Освен челюстните накладки, спирачните комплекти TRW съдържат необходимите спирачни цилиндри и фиксиращи щифтове, както и връщащи и задържащи пружини, които гарантират надеждно опъване поради дългия им експлоатационен живот. Те предотвратяват шума и осигуряват плавно поведение при спиране, както и равномерно разпределение на спирачната сила. Предлагайки тези предварително сглобени комплекти, ZF Aftermarket гарантира максимална функционалност.

Черно-оцветените челюстни накладки са лесно разпознаваеми поради ясно видимия стикер на опаковката и могат да бъдат поръчани чрез партньорите на ZF Aftermarket. С подобреното качество на продукта, спирачките с черен цвят TRW ще бъдат предлагани при същите условия.

Източник: ZF

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!