Кондензатор за климатизация – висококачествен продукт от MAHLE

28 април 2020, 13:00

  • Климатичните кондензатори за хибридни и електрически превозни средства са дори по-натоварени от тези за конвенционалните превозни средства
  • Проверките и поддръжката в случай на аварии, корозия или удар от камък са от решаващо значение
  • MAHLE осигурява глобална доставка на резервни части от 21 логистични центъра

Монтирани в уязвимо положение отпред на автомобила, кондензаторите на климатика са изложени на по-голям риск от повреда. Това е много повече от проблем с комфорта, защото надеждно функциониращата климатична система е от съществено значение, особено за хибридни или електрически превозни средства, чиито батерии и силова електроника трябва да бъдат охладени. При тези превозни средства повредата може да доведе до спиране на автомобила или повреда на компонентите. Със своите 21 логистични центъра по целия свят MAHLE надеждно отговаря на глобалното търсене на климатични кондензатори от независимите сервизи.

„Нарастващото разпространение на хибридни и електрически превозни средства променя значението на климатичната услуга. Това води до по-големи обеми на услугите за сервизите “, казва Олаф Хенинг, корпоративен изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър MAHLE Aftermarket. „Когато сервизите обучават хората за значението на климатичната услуга, те предпазват автомобилите на своите клиенти от повреди и гарантират, че те остават мобилни. Разбира се, MAHLE подкрепя сервизите, като предоставя информационни материали, обучение и доказани A / C решения за обслужване и диагностика “, продължава Хенинг.

Целта на кондензатора на климатика е да охлади и да втечнява хладилния агент, който се е загрял по време на компресиране в климатичния компресор. Горещият хладилен газ постъпва в кондензатора, отделяйки топлина към околната среда чрез тръбичките и ламелите. В резултат на охлаждането хладилният агент остава кондензатора на климатика в течно състояние. Дефект в кондензатора на климатика ще намали капацитета на охлаждане или дори ще доведе до отказ на цялата климатична система. Това често води и до това, че вентилаторът на кондензатора работи непрекъснато. Ако се подозира такъв дефект, се препоръчва сервизите да проверяват за течове, замърсяване и повреди и да извършват тест за налягане от страните с високо и ниско налягане.

През юбилейната 2020 г., MAHLE Aftermarket разполага в своя асортимент с приблизително 1200 различни климатични кондензатори за леки автомобили, микробуси и камиони. При покупка клиентите на MAHLE Aftermarket се възползват от богатия опит в областта на OEM производителите, 100-годишен опит в разработването и производството на компоненти за превозни средства и повече от 30 години опит в областта на A / C обслужването.

Източник: Mahle

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!