Награда Red Dot за A / C сервизно устройство MAHLE за климатични устройства

8 май 2020, 7:00

  • MAHLE ACX 480 A / C сервизно устройство печели престижна награда в категорията Smart Products
  • ACX 480 впечатлява със своето дизайнерско качество и ергономична работна концепция

MAHLE спечели наградата Червената точка (Red Dot): за продуктов дизайн 2020 на своя климатичен сервизен уред ACX 480. Червената точка е една от най-търсените марки за качество на добър дизайн в света. Сервизният блок MAHLE A / C е признат за своето изключително дизайнерско качество в новата метакатегория Smart Products. ACX 480 се характеризира с модерна и елегантна естетика и своята ергономична и интуитивна концепция за работа. По този начин поддръжката на климатичните системи за превозни средства в сервизите е до 50 процента по-бърза.

„MAHLE има повече от 30 години опит в изграждането на модули за климатично обслужване. При проектирането на ACX 480 обърнахме голямо внимание на нуждите на сервизите: опростена работа и функционален дизайн, както и здрава конструкция, способна да издържа на условията в сервиза. Горди сме с това признание и нашата работа беше потвърдена с такава престижна награда “, обясни Олаф Хенинг, изпълнителен вицепрезидент на корпорацията и генерален мениджър MAHLE Aftermarket.

Освен това ACX 480 също е интелигентно устройство: използвайки приложение за смартфон, техниците в сервиза могат да преглеждат работните процеси и състоянието на устройството или автоматично да поръчват услуга. ASA интерфейсът на устройството и интегрирането му в сервизната мрежа позволяват бърз обмен на данни. Големият сензорен екран, който е стандартен за всички устройства, осигурява на потребителя непрекъснато показване на цялата информация и програмни процедури, както и текущото състояние. Сервизният техник може да продължи да работи върху автомобила, докато автоматичните актуализации на софтуера се извършват на заден план чрез Wi-Fi. Има спестяваща време услуга, при която устройствата могат да се поддържат дистанционно: сервизите могат да получат бърза поддръжка директно на устройството чрез Wi-Fi. Сервизите имат възможност за надграждане на сервизното устройство с инструмента за диагностика на автомобила – новия MAHLE TechPRO® или BRAIN BEE Connex от MAHLE Aftermarket. Диагностичната система може да открие и отстрани неизправностите в електрониката или климатичната система и да провери състоянието на системата и отделните компоненти. За по-добра диагностика на сложни неизправности системата може да активира и компресори, клапани и вентилатори.

За наградата Red Dot

От 1955 г. наградата Red Dot Design се присъжда в три дисциплини: Дизайн на продуктите, Марки и комуникационен дизайн и Дизайн концепция. От продукти, комуникация с марка и творчески проекти до проектиране на концепции и прототипи, наградата Red Dot документира най-известните тенденции в целия свят. Наградените дизайни са представени в изложби по целия свят и в музеите за дизайн на Red Dot, както и в годишни издания и онлайн. През 2020 г. дизайнери и компании от 60 държави подадоха над 6500 продукта на конкурса. Международно жури, съставено от опитни професионалисти от различни специализирани области, се свиква за последните 65 години, за да подбере най-добрите дизайни. Процесът на оценяване обхваща няколко дни и се основава на два основни критерия: журито тества всички кандидати, за да оценят не само тяхната естетика, но и избраните материали, нивото на изработка, повърхностната структура, ергономичността и функционалността. Те вземат решение за качеството на проектиране на продуктите, след като ги обсъждат дълго. Верни на мотото „В търсене на добър дизайн и иновации“ само най-добрите дизайни получават награда.

Източник: Mahle

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!